Inför Nottingham Forest - Middlesbrough

City Ground får besök på onsdagskvällen den 15 september Avspark 20:45 Forest Tv sänder matchen

Senaste matchen:
Nottingham Forest förlorade matchen mot Cardiff trots ledning i halvtid.

Det blev tre ändringar i startelvan hos de röda. Max Lowe debuterade som vänsterback och Djed Spence som högerback. Forest spelade med två man på topp, när Lewis Grabban ersatte Joao Carvalho

Matchen startade i ett relativt högt tempo och bortalaget hade en chans redan i första minuten, men Joe Worrall lyckades blockera skottet.

Nästa tillfälle hade hemmalaget när Philip Zinckernagel skott dock blockerades, direkt efter inlägg och nick av Ryan Yates dock över.

Det hände mycket inom fem minuter, när en spelare i Cardiff nickade i ribban. Bollen forcerades mot målet, men återigen Worrall som lyckades rensa bort nära mållinjen.

Det var Forest tur att attackera, när James Garner hittade Lyle Taylor i boxen. Skottet gick tyvärr strax över.

Halvvägs in i första halvlek så tog de röda ledningen med ett fint mål. Brennan Johnson passade Lowe som ryckte förbi försvaren och hittade Grabban i steget, och ledningen var ett faktum.

Cardiff försökte med ett antal långa inkast, men backlinjen lyckades hålla rent.

Precis innan halvtid fick Brice Samba göra en fin räddning på ett skott utifrån.

Det var en bra och jämn halvlek och Forest var i ledningen tack vare Grabban.

Blå fåglarna var på tårna direkt med en frispark, men rakt i famnen på Samba.

Tio minuter in så kom kvitteringen i en tilltrasslad situation i vårt straffområde.

Av någon anledning så blir laget mer ängsliga att släppa in mål, än att försöka göra ett till. Vi backar hem och blir på det sättet väldigt passiva.

Cardiff pressade på mer och mer när dom radade upp målchanser.

Det en liten injektion när Lolley kom in och hade ett par farliga skott, men inget som resulterade.

I matchminut 73 tog bortalaget ledningen med ett skott utifrån som gick in vid stolpen.

De röda hade ett par bra skott genom Garner, Lolley och Yates, som satte målvakten i arbete.

Cardiff höll undan och bärgade alla tre poängen.

Nästa match:
Att vi har det tufft just nu är det inget snack om, och att Chris Hughton ligger fruktansvärt risigt till. Jag är dock något kluven till att sparka tränaren. Klubbens omsättning av managers de senaste åren är helt otrolig, och frågan är om det hjälper. Det finns även exempel på lag som trots dåliga resultat, ändå stått fast med sin coach. Som sedan har lyckats vända skutan på rätt köl, och hela föreningen har istället fått ett rejält lyft.

Att nästa drabbning redan inträffar på onsdag kväll, kan vara bra. Då ett positivt resultat mot Middlesbrough skulle ge vår gaffer lite andrum.

I omklädningsrummet:

Nottingham Forest kan inte använda Djed Spence mot Boro, beroende på att han är utlånad från dom.

Man kan inte använt Jordi Osei-Tutu som så sakteliga är på väg tillbaka från skada.

Ett alternativ är unge Fin Back som gjort det bra.

Det andra skulle vara Loic Mbe Soh som har spelat på den positionen tidigare.

Jag tycker nog ändå att den startelva som presenterades sist inte var dålig. Det som irriterar mig är när man inte använder möjligheten att byta spelare, när man jagar en kvittering.

Tror inte att det blir så mycket ändringar i startuppställningen:

Nottingham Forest: Brice Samba * Max Lowe * Scott McKenna * Joe Worrall * Loic Mbe Soh * James Garner * Ryan Yates * Brennan Johnson * Philip Zinckernagel *Joe Lolley * Lewis Grabban

Jan Gustafsson@janne25guss2021-09-14 20:56:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg