City Ground, 2021-04-05 16:00

Nottingham - QPR

Inför Nottingham-QPR

Inför Nottingham-QPR

Ovisst möte på City Ground

Fredagens matcher i Championship innebar ett Glad Påsk för såväl Nottingham Forests som QPRs fans. QPR vann som bekant bekvämt med 3-0 hemma mot Coventry medan Forest tog tre tunga poäng när man vann med 1-0 borta mot Cardiff.

Hemmalaget tillhörde toppen av Championship förra säsongen, men två förluster i seriens avslutning innebar att man hamnade på sjunde plats och missade kvalet. När laget sedan fick en katastrofal start i höstas och inledde med fyra raka förluster i ligan fick Sabri Lamouchi lämna posten som manager och ersattes av Chris Hughton. Under Hughton har man klättrat några platser i tabellen, men laget är ännu inte på säker mark. Efter fyra poäng på de senaste två matcherna har man klättrat till 16 plats i tabellen och har därmed några lag och poäng mellan sig och nedflyttningsstrecket.

QPR har historiskt alltid haft svårt på City Ground och den enda segern någonsin där kom i december 2018. Förra säsongens möte där slutade 0-0. När lagen möttes i ligapremiären i september vann QPR med 2-0.

I fredagens 3-0 mot Coventry stod QPR för en av säsongens bästa insatser och Mark Warburton lär inte göra några större förändringar i startelvan. Det byte som med största säkerhet kommer att göras är att Seny Dieng återtar sin plats i målet. Dieng vilades senast efter att ha varit på landslagsuppdrag med Senegal och återvände till England vid lunchtid på onsdagen efter en över åtta timmar lång flygresa. De ändringar som annars känns troligast är att Todd Kane ersätter Osman Kakay på högerbacken och att Lyndon Dykes kommer in i stället för Chris Willock. Mittbacken Jordy de Wijs är skadad igen och är förhoppningsvis tillbaka till lördagens hemmamöte med Sheffield Wednesday. I övrigt saknar QPR enbart långtidsskadade mittfältarna Luke Amos, Tom Carroll och Charlie Owens.

Matchen på City Ground börjar kl.16 och kan ses på QPR+.





 

Simon Ståål2021-04-04 22:53:12

Fler artiklar om QPR