Inför Nottingham-Wolves, kvartsfinal ligacupen

Inför Nottingham-Wolves, kvartsfinal ligacupen

Titeljakt?

Ikväll är det dags för match igen.  Kvartsfinal i ligacupen borta mot Nottingham. Kickoff kl 20:45, svensk tid.

Wolves är mitt uppe i ett tufft spelschema, en vinst ikväll skulle innebär dubbla semifinaler i slutet av månaden, och den stora frågan är väl hur hårt Wolves vill/skall satsa på kvällens match.  Att hänga kvar i Premier League känns väl kanske viktigare än att försöka jaga en titel i ligacupen, där tre PL-topplag är kvar.  Kanske överoptimistiskt att tro att vi skall nå finalen i februari och till slut vinna titeln, men samtidigt är just titeljakt något man vill kryddas med som supporter.  Personligen skulle jag offra PL-platsen för en ligacuptitel, men det är inte ett självklart tänk.

Hur som helst, så får vi hoppas Wolves gör en stark insats ikväll.  Revanschlustan är stor efter att Wolves i helgen drabbades av en de största domarskandalerna på många år inom engelsk fotboll. Vilket efterspel skandalen kommer att få återstår att se, och ikväll gäller det att tillfälligt släppa den och fokusera på matchen.

Wolves har en del skador, och kvartetten Podence, Costa, Moutinho och Ait-Nouri måste troligen vila. Men det skall egentligen inte behöva innebära något problem, då vi ändå har starka namn att fylla startelvan med. 

Om Nottingham kan väl sägas att de också är revanschsugna efter att ha blivit överkörda av CS-laget Blackpool i helgens FA-cup, där man förlorade 1-4.  Notera att Wolves fd ungdomsstjärna Morgan Gibbs-White numera är i Nottingham, men det är inte första gången han ställs mot sin förre klubb.  Lagen möttes i höstas och då såg Nottingham ut som en given nedflyttningskandidat. Wolves vann med 1-0, vi var ett gäng svenskar på plats, och det var egentligen klasskillnad mellan lagen.  Men liksom förra säsongen när Nottingham var tvärjumbo i Championship efter en handfull omgångar så har dom fått ihop spelet och har på sistone sakta men säkert kravlat sig över strecket och skall nog betraktas som ett PL-mittenlag för tillfället.   Detsamma gäller ju förresten Wolves,som kraftigt har förbättrats sedan Lopetegui anlände.

Lagen möttes även förra säsongen i ligacupen. Den gången tidigt i turneringen och det skiljde cirka 30 placeringar mellan lagen, så att Wolves vann med 4-0 den gången skall inte användes som ett tecken på att vi är såpass mycket bättre än Nottingham.  Senaste 5 mötena uppe i Nottingham har Wolves 4 segrar och 1 oavgjord, så vi brukar ha lätt för dom, men räkna som sagt med en jämn match.

Tips?  Wolves bör trots allt vara lite starkare till slut och vinner 2-1.

fotnot: Om någon undrar över tillhörande bild, så är det alltså min lucky hat som hänger på Robin Hood-statyn i Nottingham. Givetvis inte permanent och inte för att håna Mr Hood, utan mer för att bildbevisa att "Swedewolves har varit här.. också".

Magnus Bengtsson2023-01-11 10:30:12
Author

Fler artiklar om Wolves