Home Park, 2023-12-02 16:00

Plymouth - Stoke

Inför Plymouth Argyle - Stoke City
Målfirande från Sunderlandmatchen. Samma spel efterlyses.

Inför Plymouth Argyle - Stoke City

För andra veckan i rad blir det rödvitrandigt motstånd på Home Park när ojämna Stoke kommer på besök. Vi hoppas att laget som övertygade mot Sunderland visar sig igen, snarare än den som kom ingenstans i Coventry i tisdags.

Berg-och-dalbanan i Stoke dalar för tillfället
Tränaren Alex Neil har byggt en helt ny trupp från grunden denna säsong och då är det kanske inte så konstigt att de har varit ojämna. Det är dock verkligen svårt att veta var man har Stoke City. En lång svacka i september-oktober avbröts plötsligt med tre raka vinster över topplagen Middlesbrough, Leeds och Sunderland där laget verkligen övertygade. Men sedan dess har de bara 2 poäng från 4 matcher, och har under veckan förlorat med 0-3 hemma med Blackburn och sedan 2-4 mot QPR som haft väldigt svårt att göra mål eller vinna hemma innan dess.

Det kan, med andra ord, vara ett bra tillfälle att möta Stoke. Om inte det nu är dags för dem att plötsligt börja spela som ett topplag igen från ingenstans.

Den irländska vänsterbacken Enda Stevens såg rött mot QPR och är därmed avstängd.

Tidigare möten - många oavgjorda och extremt få bortavinster
Det här blir första mötet mellan lagen sedan en vacker decemberdag 2007 då jag reste ner och såg nya Home Park för första gången. Bägge lagen låg på playoffplats och de spelade en underhållande 2-2. Medan Stoke skulle ta klivet upp till Premier League stod Argyle inför en storförsäljning i januarifönstret och skulle därmed missa playoffplatsen.

Fem av åtta möten slutade just oavgjort under 00-talets sejour i Championship. Stoke har inte vunnit på Home Park sedan 1987, bara någon månad efter att jag började följa Argyle. Medan Argyle aldrig har vunnit en ligamatch i Stoke på drygt 20 försök!

Dags för Hardie igen?
Det ryktas vara dags för Ryan HardieRyan Hardie att ingå i en matchtrupp igen. Argyles främsta anfallsvapen har missat hela november efter en sträckning i ljumsken mot Ipswich. Mustapha BunduMustapha Bundu, som skadade sig på samma sätt i samma match (!) har gjort inhopp mot Coventry och Sunderland och är kanske redo att starta han också. Skulle tippa på att Ben WaineBen Waine får återgå till bänken och vi kanske ser Bundu från start, med sent inhopp av Hardie. Vore väldigt skönt att inte sakna en hel lagdel för första gången sedan september... (Innan dess saknades alla fyra vänsterfotade försvarare samtidigt).

Mickel MillerMickel Miller missade båda möten i veckan efter en skada i träning men är kanske också aktuell för en återkomst på sin vänsterkant nu.

Geoff Bache2023-12-01 21:22:00
Author

Fler artiklar om Plymouth