Inför: Rangers – Liverpool

Inför: Rangers – Liverpool

Den andra hälften av gruppspelet i Champions League inleds för Liverpools del med bortamatch i Skottland.

Förluster och poängtapp har avlöst varandra under säsongsinledningen. Som om det inte vore nog med det så har nu även skadorna börjat uppenbara sig en efter en. Helgens förlustmatch resulterade i att både Trent Alexander-Arnold och Luis Díaz gick sönder och åtminstone den sistnämnde lär inte vara tillbaka i spel förrän efter VM-uppehållet. För att ytterligare lägga lök på laxen verkar nu även Joel Matip vara ur spel i ett par veckors tid.

Liverpool är just nu ett stukat lag med sargat självförtroende och ligasäsongen är redan körd. Tur då att det i alla fall finns andra turneringar att spela om. Trots den inledande förlusten i Neapel så har ju Liverpool allt i egna händer i Champions League-gruppen. Härnäst väntar Rangers på bortaplan och en vinst där skulle förbättra utgångsläget betydligt inför de avslutande matcherna. Vi har just nu en grupp med poängfördelningen 9-6-3-0 (Napoli, Liverpool, Ajax, Rangers).

Rangers var verkligen inte bra förra veckan på Anfield då Liverpool slog skottarna med 2-0 och visst måste vi kräva en seger mot samma motstånd även på bortaplan. Minst lika viktig blir utgången i matchen mellan Napoli och Ajax. För Liverpools del vore det bra om Napoli återigen tar en trepoängare och på så sätt håller kvar Ajax på tre poäng. Vinner Liverpool samtidigt kommer avståndet ner till Ajax vara sex poäng och då krävs endast en poäng från de två kvarvarande matcherna. I detta scenario räknar jag med Liverpool vidare som grupptvåa. Skulle Ajax däremot vinna så ökar ju dock chansen för Liverpool att vinna gruppen, men då blir såklart också Ajax chanser på avancemang större vilket kanske inte är att föredra i detta läge.

Hur ska Liverpool då lyckas besegra Rangers? Av det vi kunnat se spelmässigt under hösten så finns det som sagt inte många ljusglimtar, men ska vi hitta några så är det de två senaste CL-matcherna där vi sett ett helt annat lag än i ligaspelet. Skadorna i truppen gör att alternativen begränsas, men vilken uppställning vi använder oss av blir ändå intressant att se. Rangers lär gå ut rejält hårt under första kvarten och för Liverpools del gäller det att ta kampen och undvika att hamna i tidigt underläge.

Det lär vara bra tryck på Ibrox och allt talar för en laddad atmosfär mellan två lag vars supportrar inte är bästa vänner. Synd att Celtic-supportern Andy Robertson (som är tillbaka i träning) inte kan spela denna match, för han om någon hade gått in med rätt inställning. Vi får hoppas att han åtminstone har talat om för sina lagkamrater att det kommer smälla under onsdagskvällen.

Vad? Rangers – Liverpool, fjärde gruppspelsomgången i Champions League

Var? Ibrox

När? Onsdag 21:00

Kanal? Cmore

 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-10-11 14:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool