Inför Southampton - Plymouth Argyle
Dags för Ryan Hardie igen?

Inför Southampton - Plymouth Argyle

Jakten på säsongens första bortavinst fortsätter - och nu blir det riktigt tufft. Southampton är ju ett dyrt lagbygge i bra form. Matchen visas live på Viaplay med start 19:00 svensk tid imorgon fredag.

Southampton tuffar på i toppen
Hemmalaget är nu obesegrade i 16 matcher. De senaste två hemmamatcherna har de slagit Blackburn med 4-0 och sedan Swansea med 5-0. Det ser lite hopplöst ut för ett lag som har haft det kämpigt utanför sin halvö och som tenderar att läcka enkla mål. Allt annat än förlust blir förstås en bonus. 

Men det här laget kan också göra mål på alla - och då känns det som om man alltid har en chans. Dessutom är man nu obesegrade i fyra matcher, trots skador och tränarförlust.

Läget i laget
Ryan Hardie är kanske aktuell igen längst fram efter sin hjärnskakning mot Rotherham, men det beror på om han klarar testerna förstås. Jordan Houghton var sjuk och därför saknades mot Cardiff men återkommer förhoppningsvis (hans ersättare Matt Butcher gjorde ju ett galet självmål). I mittbackspositionen är Dan Scarr tillgänglig igen efter sin tre matchers avstängning, men Macaulay Gillesphey spelade ju riktigt bra i hans position senast så kanske får fortsätta. 

När det gäller tränarjakten har det inte hänt så mycket. Intervjuerna ska hållas under kommande veckan och målet är att nya tränaren ska vara på sin post innan FA Cup matchen mot Sutton United 7/1. Med andra ord fortsätter Neil Dewsnip och Kevin Nancekivell som temporära tränare åtminstone för den här matchen och hemmamatchen mot Watford på nyårsdagen. 

Tidigare möten
Argyle har faktiskt tagit två vinster och en oavgjort de senaste 3 matcherna på St Marys - och inte släppt in ett mål! Det blir svårt att följa upp den sviten.

I säsongens tredje omgång var Southampton på besök i Home Park - också inför tv-kamerorna - och lyckades vinna med 2-1 efter mål i 94:e minuten. Läget var då ganska rörigt hos dem med ny tränare och nya spelare - å andra sidan hade de kvar Nathan Tella som var bäst på plan och skulle säljas till Bayer Leverkusen kort därefter. Det tog ett tag men nu verkar det som om laget har fattat hur Russell Martin vill spela - och resultaten är därefter. Adam Armstrong har nu gjort 12 mål - lika många som vår egen Morgan Whittaker!
 

Geoff Bache2023-12-28 22:30:00
Author

Fler artiklar om Plymouth