WBA - QPR

Inför: West Bromwich-QPR
Matt Phillips under sin tid i QPR. På lördag spelar han för motståndarlaget

Efter två uddamålsförluster i rad möter QPR West Bromwich Albion på bortaplan

QPR åkte på sin andra uddamålsförlust när Sheffield Utd vann med 1-2 på Loftus Road. Efter en trög inledning kunde hemmalaget arbeta sig in i matchen inte minst genom matchens lirare, Ebere Eze. Han hade två skott på mål som målvakten räddade innan han satte säsongens första mål efter 30 min. Han hade också ett gyllene läge att utöka ledningen tio minuter senare , men skottet smet just utanför stolpen. Istället kunde Sheffield kvitter just innan paus genom ett misstänkt offside-mål.

Andra halvlek var riktigt dålig och Sheffield kunde ta ledningen på en horribelt dömd straff i 65:e min. QPR skapade ett par hyfsade kvitteringslägen, men Sheffield kunde relativt enkelt maska sig fram till 3 viktiga poäng.

Steve McClaren var besviken på domarna efteråt: ” Vi förlorade matchen på två dåliga domslut. På det första målet var Billy Sharp offside och jag kan inte förstå hur dom kan få straffen som dom gör sitt andra mål på. Det kostade oss matchen, ingen tvekan om det”

I tisdags vann QPR i första omgången av liga-cupen med 2-0 hemma mot Peterborough. Bra insatser av bl.a. Joe Lumley och Pawel Wszolek borde göra duon aktuella för spel i den här matchen där nyförvärvet Angel Rangel också borde ta en plats i truppen iaf

West Bromwich är nykomlingar i Championship efter 6 säsonger i Premier League. Man slutade sist i PL förra säsongen, 6 poäng från nytt kontrakt. Den här säsongen har börjat med en oväntad förlust i premiären hemma mot Bolton, oavgjort borta mot Nottingham och vinst i en målrik match, 3-4 borta mot Norwich. WBA gick också vidare i liga-cupen efter 1-0 mot Luton

Inbördes möten
Lagen har mötts 16 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har 5 vinster, WBA har 7 vinster, och 4 matcher har slutat oavgjort. Senaste mötet på The Hawthorns, i Premier League i april 2015, vann QPR med 1-4 efter mål av Eduardo Vargas, Charlie Austin, Bobby Zamora och Joey Barton. Då spelade Matt Phillips för QPR, på lördag lär han finnas med i WBA:s laguppställning

Skador/avstängningar
QPR saknar fortfarande Darnell Furlong och Sean Goss. Hos WBA är det frågetecken för Craig Dawson och Nacer Chadii

Tipset
Hemmalaget är klara favoriter hos spelbolagen och jag säger inte emot, men jag överraskas gärna. Mitt tiips: West Bromwich-QPR 3-1

Matchen börjar kl. 16:00 (svensk tid) och sänds via QPR+ Pass