Inför Wolves-Brighton

Inför Wolves-Brighton

Hemmapremiär

Lördag kl 16:00, svensk tid.  Hemmapremiär på Molineux.  Wolves-Brighton.

Säsongen är igång och allt är som vanligt: Wolves spelar bra, kan inte göra mål, och domarförbundet reser till Molineux för att be om ursäkt för senaste matchens grova domartavla.

Men nu släpper vi den uteblivna straffen senast och ser fram emot att istället ta poäng mot Brighton. 

Historiskt är Brighton en av våra värsta motståndare som vi "alltid" förlorar emot, och inför detta mötet står dom på 3 raka vinster.  Men före det hade vi faktiskt 6 raka utan förlust i våra inbördes möten. Senaste 12 på Molineux har raden 2-7-3. Så den gamla "regeln" från 80-talet att de är oslagsbara har inte gällt sedan 1991, faktiskt.

Brighton överraskade stort förra säsongen och är allmänt tippade att även denna säsong landa strax under toppen. De är favoriter mot oss, men med tanke på vårt spel senast så bör vi ha bra chans.

Skall bli lite spännande att se hur biljettförsäljningen går denna säsongen. Har ju i stort sett alltid var utsålt senaste säsongerna, men numera görs slumpvisa ID-kontroller och den som försöker gå in på en biljett som tillhör någon annan kan bli stoppad och biljetten konfiskerad.  Rimligen innebär det att färre vågar låna ut biljetter och tillgången för oss sällangångare blir större, men finns nog även en risk att färre biljetter utnyttjas och att man kan se en del tomma stolar under matcher i höst.   När detta skrivs finns där faktiskt 3 st biljetter att köpa, varav 2 är på attraktiva sektioner.

Skriver inget om team news, eftersom ingenting har hänt med Wolves trupp under veckan.

Personliga minnen?  Medlemsresan 2006 såg motsvarande möte. Den gången 1-0 och Kenny Miller nätade på straff.

Tips?  Wolves är bättre än ryktet och Brighton är sämre än ryktet,  tror jag.  Wolves vinner 3-1.

Magnus Bengtsson2023-08-18 23:01:30
Author

Fler artiklar om Wolves