Jonas Eidevall förlänger med Arsenal

Jonas Eidevall förlänger med Arsenal

Svenska huvudtränaren skriver nytt långtidskontrakt med klubben: “Jag är full av stolthet över att ha skrivit på ett nytt kontrakt med den här fotbollsklubben”. 

Jonas Eidevall som tog Arsenal till en tredjeplats i Women’s Super League och vann Continental Cup förra säsongen har skrivit på ett 3-års kontrakt med storklubben för att stanna i norra London. 

“Jag är full av stolthet över att ha skrivit på ett nytt kontrakt med den här fotbollsklubben” säger Jonas. 
“Jag är medveten om det enorma privilegiet och ansvaret som följer med min roll i Arsenal. Det här är en speciell plats med en speciell grupp av spelare och personal och vi tror alla att det finns en stor framtid framför oss här”. 

Eidevall beslöt sig för att lämna FC Rosengård och anslöt sig till klubben i juni 2021 efter att ha ersatt Joe Montemurro. I sin tid i Malmö vann han tre SM-guld, två guld i svenska cupen och tog FC Rosengård till en kvartsfinal i Champions League.
 
I sin första säsong för Arsenal lyckades han styra laget till en andra plats i den engelska ligan, tätt inpå ligavinnaren Chelsea

Arsenal har fått en tråkig start på årets säsongen. En tredje plats förra säsongen räckte för en kvalplats i UEFA Women’s Champions League, men Arsenal åkte ut mot Paris FC på straffar i den första kvalomgången. Ligapremiären som inleddes förra veckan på ett folktätt Emirates slutade i en 0-1 förlust mot Liverpool, ett oroväckande resultat. Kritik har riktats mot Eidevall som ber om tålamod från fansen. Det återstår att se hur Arsenal har bemött kritiken och vilka förändringar som kommer att göras i mötet mot Manchester United imorgon. 


TV: Jonas Eidevall: "Vill vinna både Champions League och WSL"
 

Thea Hedbergtheahedbeerg@hotmail.comtheahedbeerg2023-10-05 14:11:00
Author

Fler artiklar om Arsenal