Leicester City 2-1 Swansea City (1-1)

Leicester gick vidare till den fjärde omgång i FA-cupen efter en spännande match på Walkers Stadium.

Nigel Pearson öppnade med samma lag som mötte Sheffield United i december. Men en av diskussionerna inför matchen var unge försvararen Tom Parkes som plockats upp från akademin och fått skriva kontrakt med klubben.

Swansea öppnade matchen bättre, med Sousas spel idé att hålla bollen med passningsspel i långa stunder. Det var även Swansea som tog ledningen när mittfältaren David Cotterhill skött från utan för boxen, bollen flög in i högra hörnet, nära krysset, Gästerna hade ledningen redan efter 10 minuters spel. Swansea var det bättre laget efter målet med flera chanser på mål. Men Leicester skulle kämpa sig in i matchen och det blev allt mer jämt. Leicester skulle få utdelning när Matty Fryatt hittade Andy King som skött från utanför boxen och den gick in i mål och det var utjämnat. Det var fortsatt jämt tills halvtid.

I andra halvlek så visade Leicester att man verkligen ville ha en plats i den fjärde omgången då både spel nivån höjdes, men även temperamentet. Matt Oakley drog på sig ett gult kort efter fem minuter när han var osportslig. Det var då i omkring tio minuter som Swansea var snäppet bättre. Nigel Pearson bytte in Paul Gallagher mot Lloyd Dyer och Leicester var ännu mer på hugget. Man City lånet Ryan McGivern drog på sig ett gult kort för osportslighet. Leicester krigade på, Yann Kermorgant byttes in mot Steve Howard och Dany N'Guessan ersatte Matt Oakley. Men det skulle dröja tio minuter innan Leicester tog ledningen. Yann Kermorgant fick bollen skickade den till landsmannen Dany N'Guessan som nickade in den i mål. 2-1 till Leicester, i den 90:e minuten. Sedan följde fyra ängsliga minuter (för Leicester) av tilläggs tid. Leicester höll ut och vann matchen med 2-1.

Inför en blygsam publik siffra på drygt 12,000 lyckades Leicester besegra Swansea City. Tack vare den franska duon N'Guessan och Kermorgant går Leicester vidare till den fjärde omgången som lottas i morgon (söndag den 3/1).