Lagbanner
Inför Leicester City-Leeds United (söndag)
Steve Howard lär få spela och kanske avgör för Leicester.

Inför Leicester City-Leeds United (söndag)

Både Leicester och Leeds har siktet högt ställt denna säsong. Båda lagen har dock ännu inte riktigt infriat förväntningarna och sladdar lite i tabellen.

Leicester ligger 10:a och Leeds placeringen strax bakom. Championshiptabellen är dock rekordjämn och en seger för hemmalaget kan föra upp dem på playoff-plats. I så fall blir det utan skadade Vassell och Dyer. De kommer inte till spel. Slagkraften på topp behöver dock inte minskas då ersättarna är Gallagher och Howard. Leeds kommer att ställa nyinskaffade lånemålvakten, Alex McCarthy från Reading, mellan stolparna. Ordinarie målvakten Lonergan är nämligen alltjämt fingerskadad och då reservkeepern Rachubka läckte som ett såll i veckomatchen mot Blackpool (förlust 0-5), så gav sig managern Grayson ut på lånemarknaden och plockade in McCarthy. Leeds saknar backen Lees som fick rött kort i matchen mot Blackpool. Han avtjänar nu därmed den obligatoriska avstängningen.

Tips: Leicester har haft väldigt lätt för Leeds de senaste åren. En titt i backspegeln visar att hemmalaget har 4 vinster och 4 oavgjorda de senaste 8 mötena. Även om turbulensen runt avskedandet av Svennis och den segdragna processen att hitta en ny manager säkert satt sina spår, så blir tipset seger för hemmalaget. Leeds har nämligen ett rejält formtapp de senaste matcherna och saknaden av stabile Lees i backlinjen kan bli ödesdiger. Leicester vinner med 2-0.

Anders Wallgren2011-11-05 18:54:00
Author

Fler artiklar om Leicester