Lagbanner
Leicester lånar anfallare från Aston Villa
Nathan Delfouneso - här i en match mot Blackburn.

Leicester lånar anfallare från Aston Villa

Nigel Pearson gör sin andra värvning från Aston Villa i form av anfallaren Nathan Delfouneso, som lånas i en månad.

Den 21-årige anfallaren blir en välbehövlig förstärkning till Leicesters anfallsfront som börjar bli tomt på folk. Kvartetten David Nugent, Jermaine Beckford, Paul Gallagher och Steve Howard är skadefria i nuläget. Men eftersom Gallagher spelar ofta på kanten och Howard börjar orka mindre och mindre kan Delfouneso bli en vitaminkick till anfallet.

Han blir som sagt Pearsons andra nyförvärv i januarifönstret efter Danny Drinkwater. Delfouneso har som sagt skrivit på ett kontrakt tills slutet av februari.

Nathan Delfouneso föddes i februari 1991 i Birmingham och spelade hos Aston Villas akademiverksamhet i tonåren. Som ung jämfördes han ofta med sin idol Thierry Henry då han är mycket kvick och farlig framför mål.

Dock har Delfouneso inte spelat så mycket för Aston Villas a-lag sedan han plockades upp från akademin 2008. Ett 40-tal matcher totalt och bara nio mål kanske inte är det bästa målfacit men Delfouneso har visat andra färdigheter vilket belönat honom med tolv landskamper för Englands U-21 landslag, varav tre mål. Förra säsongen var han utlånad till Burnley.

Välkommen, Nathan Delfouneso!

Adam Bills2012-01-23 16:02:14
Author

Fler artiklar om Leicester