Lagbanner
Leicester värvar från Man United
Danny Drinkwater - här för Englands U-19 landslag.

Leicester värvar från Man United

Innermittfältaren Danny Drinkwater har skrivit på ett tre års kontrakt för Leicester. Han blir därmed Nigel Pearsons första värvning sedan Pearson återvände till klubben.

21-årige Daniel ”Danny” Drinkwater har hela hösten och vintern varit utlånad till Barnsley där han spelat mycket bra. 18 matcher och gjort ett mål från sin position på innermittfältet. Drinkwater mötte Leicester i lördags med Barnsley och var högst delaktig i Yorkshireklubbens vinst mot Leicester då han assisterade till båda målen (matchen slutade 1-2).

Drinkwater beskrivs som en drivande och kreativ playmaker, full av energi. Han är även känd för att han gillar att tacklas samt att finta lite med bollen under matchen. Det ska bli intressant att se hur han kan konkurrera med de nuvarande ordinarie mittfältarna Richie Wellens och Neil Danns, båda som har ungefär samma spelstil som Drinkwater. Dessutom är Andy King troligtvis skadad under längre tid vilket passar utmärkt att Drinkwater fyller hans tomrum.

Engelsmannen har skrivit på tills juni 2015 och ska enligt Leicesters hemsida vara spelklar mot Southampton på måndag, då FA godkänner övergången. Övergångssumman är som alltid hemlig men uppskattas vara omkring en miljon pund.

Daniel Noel Drinkwater föddes i mars 1990 i Manchester. Som nioåring började han spela för Manchester Uniteds ungdoms-verksamhet och vid sexton års ålder belönades han med ett kontrakt för akademin. Efter tre år i akademin, blandat med ett par matcher för reserverna, plockades han upp till a-laget av Sir Alex Ferguson.

Men det blev (som väntat…) sparsamt med speltid för honom vilket gjorde att han lånades ut till Huddersfield där han spelade en hel säsong. Förra säsongen var Drinkwater utlånad först till Cardiff och sedan till Watford. Den här säsongen har han spelat ett halvår för Barnsley med lyckat resultat.

På internationell nivå har Drinkwater spelat en handfull matcher för Englands U-18 landslag samt ett dussin för U-19 landslaget.

Bringar spel i Leicester spel för U-21 landslaget? Välkommen Danny Drinkwater!
 
Källor:
http://www.manutd.com/en/Players-And-Staff/Reserves/Daniel-Drinkwater.aspx
http://www.lcfc.com/page/LatestNews/0,,10274~2582456,00.html

Adam Bills2012-01-20 20:13:00
Author

Fler artiklar om Leicester