Lagbanner
Yuki Abe lämnar Leicester
Yuki Abe (nr 22), efter att ha gjort mål mot Brighton.

Yuki Abe lämnar Leicester

Leicester japanske mittfältare Yuki Abe bryter sitt kontrakt med klubben och flyttar hem till Japan.

30-åringen bryter sitt kontrakt och flyttar med stor sannolikhet till klubben han kom från; Urawa Reds. Anledningen till flytten är förstålig då han har fru och barn i Japan. Han nämner i en intervju på Leicesters officiella hemsida att saknaden av sin fru och sitt lilla barn blev för stor till slut. Dock nämner han att hans tid i England fotbollsmässigt blev lyckade då han fick stort stöd från fans, spelare och ledare.

59 framträdanden blev det tillslut för Leicesters första japanske spelare. Han värvades sommaren 2010 under Paulo Sousa, men det är oklart om Sousa själv gjorde värvningen. Det går nämligen rykten om att Leicesters thailändska ägare drev igenom affären för att stärka sitt varumärke (klubben) i Asien.

Abe var aldrig riktigt ordinarie utan pendlade mellan bänken och startelvan. Den här säsongen har det blivit tretton matcher från start.

Själv kommer jag mest att minnas Abe som en hårt arbetande defensiv mittfältare som för det mesta gjorde bra ifrån sig i Leicesters blåa tröja. Två mål blev det för Abe; ett mot Ipswich förra säsongen (seger 4-2) och förra året mot Brighton (seger 1-0).
 
Tack för allt, Yuki Abe!

(Se uttalandet här: http://www.lcfc.com/page/LatestNews/0,,10274~2585119,00.html)

Adam Bills2012-01-23 15:56:15
Author

Fler artiklar om Leicester