Arsenal – Leicester 4-2

Leicester tappade poäng på stopptid i London.

Arsenal var numret bättre och höll huvudet kallt in i det sista för att knipa alla tre poäng på Emirates Stadium, detta efter en förvånansvärd vändning från Leicester.

Som väntat var det hemmalaget som inledde bäst med kraftigt spelövertag och en betryggande 2-0-ledning genom mål av Gabriell Martinelli och Leandro Trossard.

Efter en mer eller mindre usel förstahalvlek, där Leicester hade en touch i Arsenals halva, så bättrade sig bortalaget avsevärt i den andra halvleken och en reducering kom två minuter in då James Justin nickar in 2-1!

Momentum som även resulterade i en kvittering tjugo minuter senare då ett flackt inlägg från Wilfred Ndidi till Justin som nästan fristående får en perfekt träff på volley och bollen skruvar sig in i mål. Vilket mål! 2-2!

Ett mål som tystade ett tyst Emirates Stadium ännu mer.

Två utlösande mål för Justin som fått kritik främst för sitt defensiva arbete, och dessutom för att ha satt in flera Arsenalspelare och bytt ut alla sina Leicesterspelare i sitt FPL-lag.

Arsenalpressen kom som väntat, men i vägen stod Mads Hermansen som gjorde en superinsats i Leicestermålet.

Men pressen blev för stor och Arsenal kunde gå vinnande ur striden genom en styrd boll som blev självmål av Ndidi och till sist Kai Havertz när nästan 100 spelade minuter noterats.

En väntad förlust men positiv sett till hur man vände matchen. Och islossning efter veckans mer eller mindre pinsamma cupinsats mot Walsall.

För matchstatistik, se BBC Sports referat här.