Lagbanner
Inför: Bournemouth – Leicester City
Lloyd Dyer (med händerna i luften) var bra mot Birmingham senast.

Inför: Bournemouth – Leicester City

The Foxes beger sig söderut till Bournemouth för att möta the Cherries på Dean Court. Blir det den nionde raka segern mot luriga Bournemouth?

Genom åren finns det sparsamt med möten mellan Leicester och Bournemouth. Klubbarna har bara mötts åtta gånger tidigare, varav en av dem var matchen i höstas som Leicester vann med 2-1 på King Power Stadium. För att hitta mötet innan dess bör man blicka tillbaka till den 17:e april 1990, då Leicester vann med 2-3 på Dean Court!

Leicester:
Med åtta raka segrar och en stabil serieledning är Leicester en av Europas formstarkaste klubbar http://www.whoscored.com/Statistics/Teams. Man kan med säkerhet konstatera att det går bra för Leicester, men vi ska fortfarande inte glömma att det återstår arton matcher på säsongen, så allt kan hända.

Det som däremot hände senast i ligaspelet var att Leicester bortabesegrade Birmingham med 2-1 på St Andrew’s genom mål av Lloyd Dyer och Jamie Vardy, två av flera spelare som presterat bra under denna långa segersvit.

Dessa två spelare lär med stor sannolikhet förflyttas rakt in i lördagens startelva, som jag inte tror kommer ändras. Efter Birminghammatchen finns inga nya på skadelistan, möjligen ett frågetecken på polacken Marcin Wasilewski, men han beräknas vara spelklar. Tillbaka från skador räknas försvararen Ignasi Miquel och anfallaren Chris Wood vara.

Trolig startelva (4-4-2): Schmeichel – Konchesky, Morgan Wasilewski, De Laet – Dyer, Drinkwater, James, Knockaert – Nugent, Vardy.

Bournemouth:
Bland nykomlingarna i säsongens upplaga av the Championship så har Bournemouth gjort bäst ifrån sig med sin klart godkända fjortonde plats i tabellen. Klubben har dessutom en relativt stabil tio poängsbuffert ned till Charlton under nedflyttningsstrecket att förlita sig på.

Managern Eddie Howe har satt ihop en intressant trupp under sina dryga 2,5 år som tränare. De namnstarkaste är mittfältaren Matt Richtie, anfallaren Lewis Grabban och f.d. Malmöanfallaren Tokelo Rantie.

Dessutom finns ett bekant namn i den f.d. Leicesteranfallaren Yann Kermorgant (ni vet han straffmissaren) som blev klar idag. Kermorgant hade en förmåga att alltid göra mål mot Leicester med sin förra klubb Charlton…

Senast blev det en viktig seger för Howes mannar mot Huddersfield med 2-1 genom mål av Grabban och Rantie.  

Inför matchen får Howe tillgång till Tottenhamlånet Adam Smith, försvarare, som lär ersätta skadade Charlie Daniels. Dessutom är trion Ryan Fraser, Tokelo Rantie och Eunan O'Kane osäkra till spel.

Matchinfo och tips:
Matchstart: 16.00, lördag den 1 februari.
Plats: Dean Court, Bournemouth.

Tips: På pappret – och i tabellen – är Leicester bättre. Men man ska inte räkna bort Bournemouth för det. Jag tippar resultatet 1-2, med halvgardering X2.

Adam Bills2014-01-31 21:08:31
Author

Fler artiklar om Leicester