Leicester City – Manchester City 0-0

Leicester tog sig igenom en tuff match hemma mot Manchester City under tisdagskvällen, men lyckades genom 0-0 att ha fortsatt häng i tabelltoppen över nyår.

De blev inte utspelade, men Man City var generellt sätt det bättre laget i matchen då klubbarna möttes i årets sista ligamatch. Leicester briljerade stundtals genom sina kvicka kontringar, men var definitivt mera defensivt lagda för att bemöta ett starkt City. Kasper Schmeichel stod för flera bra räddningar och höll Leicester i matchen flera gånger.

Inför matchen gjorde Claudio Ranieri två byten i startelvan som förlorade borta mot Liverpool i helgen; innermittfältarna Gökhan Inler och Danny Drinkwater byttes in mot mittfältaren Andy King och anfallaren Shinji Okazaki. Detta gjorde att han kunde spela med mera folk i mitten på planen med formationen 4-1-4-1.

Första halvleken
Efter att Leicester skapat matchens första farlighet, ett bra frisparksläge som Christian Fuchs missade, så tog gästerna successivt över matchen. Raheem Sterling var pigg på kanten tillsammans med Aleksandr Kolarov och dessa två stod för flera inspel i Leicesters straffområde i inledningen.

Bästa läget kom efter dryga tjugo minuter då Sterling sprang i djupled på Bacary Sagnas instick, passar snett bakåt till Kevin De Bruyne som skjuter men bollen räddas av Leicesters målvakt Kasper Schmeichel.

Bortalaget hade mest boll och såg mycket farligare ut än Leicester som i sin tur verkade rätt avvaktande. Stundtals kom de till avslut som efter dryga kvarten då Fuchs lyftning på frispark nådde till mittbacken Robert Huth som nickar över. Detta följdes av ett läge vardera från Jamie Vardy och Riyad Mahrez, men båda sköt utanför.

Man City fortsatte att pressa ett rätt blekt Leicester och fick efter dryga halvtimmen två bra skottlägen genom Sterling och Sergio Aguero men Schmeichel räddar igen. Dansken var mycket bra matchen igenom under tisdagskvällen.

Mot slutet på halvleken skapade Leicester ett par bra anfall. Först kom Marc Albrighton i ett bra skottläge på Fuchs instick, men han missade mål. Därefter snor Vardy bollen av en ouppmärksam Fernandinho, men anfallaren blir för ivrig att skjuta och missar därför mål.

Trots att Manchester City hade mest boll i den första halvleken och att bägge lagen skapade ett par farliga möjligheter så blev den första halvleken mållös.

Man City-försvaret tog till alla medel för att försöka stoppa Jamie Vardy. Är Otamendis doja inte lite väl högt upp?

Andra halvleken
Bortalaget hoppades kunna chocka the Foxes i inledningen på den andra halvleken med ett snabbt anfall direkt efter avspark. Bollen letade sig ut till en hörna som Kevin De Bruyne tar och Sergio Aguero styr över inlägget. De släppte inte alls på gasen under de inledande minuterna och hela Leicester var tvungna att vara med och försvara. Tillslut kom lite andrum.

Efter Man Citys tempostarka inledning så började Leicester få in några kontringar. Tio minuter in i halvleken kom deras dittills bästa möjlighet då N’Golo Kanté testade skott från utanför straffområdet, men bollen gick förbi Joe Harts mål. Det var i ärlighetens namn rätt chansfattigt för Leicesters del.

Minuten senare hade City en straffsituation där Leicesters Danny Simpson påstods ha fått bollen på handen efter att ha tacklat Aguero, men domaren gav inte straff då Simpson inte tycktes ha gjort det med flit.

De hade en liknande situation lite senare då Gökhan Inler påstås ha rivit ned Aguero, men den här gången menar domaren att Inler gjort ett korrekt ingripande.
Den andra halvleken var definitivt jämnare än den första och svängde snabbt. Förutom att målvakten Kasper Schmeichel var bra så spelade hans försvar också fint och motarbetade City ganska väl.

Sergio Aguero faller i en närkamp med Gökhan Inler, men det blev inte straff.

Men Leicesterförsvaret kunde nog främst tacka Schmeichel. Bara minuter efter Agueros straffsituation då Nicolas Otamendi tog sig loss från sin markering och kunde få en fot på De Bruynes inlägg, men den danske målvakten boxar bort bollen.

I andra ändan av planen var hans målvaktskollega Joe Hart inte alls lika behövd, men ibland kom Leicester till avslut som Jamie Vardy på ett fint instick från Danny Drinkwater eller då Christian Fuchs hårda frispark går strax utanför.

Jamie Vardy blev mållös mot City.

Matchen led mot sitt slut och tre tilläggsminuter lades till. Matchens sista händelse var en skrattretande rolig filmning då Otamendi faller handlöst efter att Robert Huth nuddat honom med handen. Döm själv här.

Matchen slutade 0-0.