-

Leicester City-Nottingham Forest 0-2 (0-2)
Deppigt i Leicester.

Ett ineffektivt Leicester inkasserade säsongens första hemmaförlust mot gästande Forest.

Normalt sett så hemmastarka Leicester visade upp sig från sin lite sämre sida i lördagens Midlandsderby mot Nottingham. Hemmalaget inledde matchen i ett högt tempo och satte tidigt press på gästerna, men flera missade chanser från Nugent och även en sämre avslutning från Dyer gjorde att Nottingham tilläts komma in i matchen. Och det gjorde de med besked. I deras första riktiga anfall efter dryga halvtimmen satte de hemmaförsvaret under stark press och ledningsmålet för gästerna var ett faktum. Tolv minuter senare, strax innan halvtidsvilan, kom 0-2 som en rejäl kalldusch för Foxes och den stora hemmapubliken.

Den andra halvleken såg ett gästande Forest som klokt bevakade ledningen. Leicester hade i och för sig en straff, men den lade normalt sett så säkre Nugent utanför målramen. Leicester kom inte upp i normal standard, varken försvars- eller anfallsmässigt, och det håller inte i ett möte mot ett fysiskt starkt Forest, som vann tämligen rättvist. Gästerna visade mer glöd och det var det som var skillnaden lagen emellan. Det positiva från helgens matcher är att Leicester dock alltjämt ligger kvar på en andra plats i The Championship, detta eftersom QPR kryssade mot Reading. Även serieledande Burnley tappade poäng genom oavgjort mot nykomlingarna Bournemouth

Laget: Schmeichel, Moore, Morgan, Wasilewski, Konchesky, Knockaert (Hammond 68), King, Drinkwater, Dyer (Vardy 61), Schlupp (Taylor-Fletcher 68), Nugent

Ej använda avbytare: Logan, Miquel, James, Hopper

Publik: 30.416