Tottenham - Leicester 6-2

Leicester blev överkörda i huvudstaden och förlorade sin sjätte raka ligamatch.

Matchen startade bra då de tillresta Rävarna tidigt kunde ta ledningen från 11-meter. Youri Tielemans tilläts efter VAR-granskning att slå två straffar varav den andra resulterade i 1-0 Leicester. En ledning som snabbt försvann då Harry Kane kvitterade två minuter senare. Typiskt Leicester…

Det tog inte heller lång tid innan Spurs hade vänt underläget till ledning. Fasta situationer har varit Leicesters akilleshäl under lång tid och även denna eftermiddag skulle en hörna för motståndarna resultera i baklängesmål. Eric Dier noterades för målet. 2-1 Tottenham!

Det var trots två insläppta mål ett Leicester som stod upp mycket bra mot ett formstarkt Tottenham under den första halvleken. Periodvis bjöd The Foxes upp till kamp och fick i slutet av de första 45-minuterna in ett kvitteringsmål då James Maddison, något turligt men ändå vackert, chippade bollen över Hugo Lloris. 2-2 och känslan i halvtid var att poäng inte var omöjligt.

I den andra halvleken fick man dock en påminnelse av varför Leicester faktiskt befinner sig sist i tabellen. Domaren hann knappt blåsa igång matchen innan Rodrigo Bentancur tog vara på Wilfred Ndidis bolltapp och åter gav hemmalaget ledningen.

Antonio Conte bytte sedan in Hueng Min Son och därefter kollapsade Leicester totalt. I den 73:e minuten gjorde sydkoreanen 4-2 och bara 13 minuter senare noterade han för ett hattrick. Resultattavlan visade 6-2.

Det är svårt att just nu försvara Brendan Rodgers som troligtvis hänger väldigt löst. Jag har velat fram och tillbaka i om nordirländaren borde få stanna kvar eller tvingas lämna.

Jag ser för tillfället ingen direkt ersättare, men samtidigt känns det som att Rodgers helt tappat spelarna och då tycker jag inte att Leicester borde ha något annat val än att bryta hans kontrakt. Det kroppsspråk som syns på planen tyder på att något står helt fel till och Rodgers kommer aldrig lyckas vända på detta om inte spelarna har hans förtroende.

Wout Faes, nyförvärvet från Stade Reims, fick starta dagens match och gjorde trots omständigheterna en klart godkänd match. Jag ser fram emot att se mer av honom, vet inte om jag har något annat att se fram emot.