Anfield, 2023-12-17 17:30

Liverpool - Manchester U
0 - 0

Liverpool - Manchester United 0-0: Förväntan, frustration och missmod

Stämningen var på topp när matchen blåstes igång, men sedan smög sig frustration in bland såväl spelare som åskådare. När matchen blåstes av och det stod 0-0 på anslagstavlan återstod mest missmod i den röda skaran

Solen har gått ner bakom irländska sjön, strålkastarna är på, det är tolv plusgrader och 57 000 åskådare på plats. Bra läge för match, matchernas match, vi möter ärkerivalerna Manchester United. Liverpool rivstartar. Vi har hörna och frispark innan det har gått en minut. Vi pressar hårt under dom första fem minuterna. I sjätte minuten kommer United i sitt första anfall men Kostas Tsimikas avväpnar Antony. Matchen lugnar ner sig och det jämnar ut sig. Dominik Szoboszlai prövar bössan i den elfte minuten, men högt över.

I den sextonde minuten slår Trent Alexander-Arnold ett inlägg som Darwin Núñez nickar ner, men Ryan Gravenberch och Luis Diaz krockar när dom båda vill slå in kulan. Bästa försöket hittills och det ger blodad tand. Vi trycker på ordentligt igen. I den 21:a minuten springer hårdhudingarna Darwin och Jonny Evans ihop, Evans åker i backen och Darwin får gult kort. Vi styr det mesta, men den sista passningen sitter inte. I den 26:e minuten kommer ungtuppen Kobbie Mainoo in sent på Wataru Endo och får gult kort. I den 28:e minuten får vi vår sjunde hörna, Virgil van Dijk får till en hyfsad nick som Andre Onana räddar.

I 35:e minuten kommer Lucho i en rush, Sofyan Amrabat hänger inte med, river ner colombianen och får syna det gula kortet. Vid vår nionde hörna kommer Ibrahima Konaté högst men nickar över. Mohamed Salah får ett skottläge i 42:a minuten, men får ingen riktig träff på bollen. På tilläggstid i första halvlek är Endo uppe med foten i ansiktet på Amrabat och får gult kort. 2-2 i gula. Vi har haft mycket boll och många hörnor i första halvlek men få uppenbara chanser. Bollinnehav 68-32, avslut 15-2, avslut på mål 3-0 och hörnor 9-0.

Vi rivstarar i andra, precis som i första halvlek. Vi klappar på några skott som fastnar i det vita försvaret. I 50:e minuten slår Mo en fin framspelning till Darwin, men Onana är först. Fortfarande klickar slutprodukterna. I 54:e minuten får United en kontring där Alejandro Garnacho springer ifrån Trent, men Trent får sista orden då han får en tå på bollen. Gravenberch har åkt på några smällar och sätter sig ner på gräset i den 59:e minuten. Jürgen Klopp gör två byten, in kommer Cody Gakpo och Joe Gomez, Gravenberch och Szoboszlai går ut. Joey tar högerbacken och Trent blir heltidsmittfältare.

En halvtimma kvar. Vi har svårt att komma igenom den vita muren framför Onana. I den 66:e minuten serverar Mo Trent en fin boll som Trent, tyvärr för oss röda, placerar strax utanför. I 67:e minuten får Rasmus Hojlund ett fint läge men Alisson går ut och kniper kulan. I 70:e minuten vänder Mo bort Varane och skjuter, men Onana räddar. Nu svänger det fram och tillbaka. Marcus Rashford har kommit in istället för Garnacho.

I 76:e minuten kommer Darwin och Lucho i ett fint anfall som dock bara resulterar i hörna. Vi får ett litet tryck och Ibou krutar på men rakt på Onana. I 78:e minuten kommer Curtis Jones och Harvey Elliott in för Darwin och Lucho. Vi pressar på. I den 86:e minuten slår Kostas ett inlägg som tar på Luke Shaws arm, men det bedöms inte som straff. Minuten därefter klipper Shaw Ibou när Ibou driver upp bollen. Gult kort för Shaw. Tiden rullar på, nittio minuter har gått, det är fem minuters tillägg. Frispark i andra tilläggsminuten, Gakpo får ett fint nickläge men nickar över. I fjärde tilläggsminuten får vi ett tveksamt inkast, Dalot klagar och klagar och får två gula kort och åker ut. Men så mycket mer händer inte. Matchen slutar 0-0. Bollinnehav 69-31. avslut 34-6, avslut på mål 8-1 och hörnor 12-0.

Manchester United låg lågt med större delen av laget bakom bollen och lyckades med den matchplanen. Dom hade också en del farliga kontringar som kunde strött ytterligare salt i såren. Våra röda gossar borde ha gjort bättre av sina möjligheter och lägen den saken är klar, men det är bara att ladda om till matchen mot Arsenal den 23/12.