Anfield, 2023-03-01 21:00

Liverpool - Wolves
2 - 0

Liverpool-Wolves 2-0: Ljusglimtar i mörkret

Det har varit en närmast outhärdligt mörk säsong för oss röda följare. Det är också mörkt över Anfield när säsongens 24:e Premier League-match blåses igång. Men ta mig tusan, har inte Merseysidehimlen blivit klart ljusare när Paul Tierney blåser av matchen. Flera nyckelspelare är tillbaka, spelet flyter något bättre, vi gör två mål och håller nollan för fjärde PL-matchen i rad.

Wolves börjar avsparken med att spela tillbaka till egen målvakt. Vi börjar på rätt sida, vilket innebär att vi spelar mot The Kop i andra halvlek. I tredje minuten får lagen till var sitt skott mot mål. Stefan Bajcetic får till ett lamt skott rakt i armarna på Jose Sa. Strax därefter får Joao Moutinho till ett mycket bättre skott som Alisson får tippa till hörna.

Efter lite böljande börjar vi ta tag i matchen. Det är härligt att våra två urkrafter Ibrahima Konaté och Darwin Nüñez är tillbaka, kraft och intensitet. Stefan Bajcetic har börjat mycket bra, men drar tyvärr på sig ett gult kort i den 15:e minuten. I 19:e minuten slår Mohamed Salah in en strålande boll mot Diogo Jota, som inte får till klacken på Darwinvis, men ett bra försök. I den 24:e minuten får Mo en ny motståndare då Hugo Bueno skadas och Rayan Ait-Nouri kommer in.

Vi har mycket boll men har svårt att skapa chanser. Ali har varit lite slarvig med uppspelen, men han vill väl ta det säkra före det osäkra efter debaclet mot Real Madrid. I 39:e minuten får Harvey Elliott ett guldläge att nicka in 1-0 efter ett fint Darwininspel, men får inte till det. Vi fortsätter att rulla på framåt, men antingen är Wolves väldigt bra försvarsmässigt eller vi inte tillräckligt vassa. I 47:e minuten får Harvey till ett farligt skott från straffområdeslinjen, Wolveskeepern lyckas precis rädda. Första halvlek slutar mållös, vi har 60 procents bollinnehav, 7-3 i avslut och 2-1 i skott på mål.

Harvey börjar andra halvlek med att spela avsparken tillbaka till Ibou som lyfter upp bollen. Vi börjar med anfall direkt och Trent Alexander-Arnold drar till en mörsare som stoppas av Wolvesförsvarare. Därpå följer en period av lite slarvigare rött spel. I 53:e minuten får Fabinho sitt obligatoriska gula kort. Två minuter därefter får Harvey sin tredje chans, återigen efter en passning från Darwin, men det blir en strumprullare.

En kvart in i andra halvlek börjar vi öka trycket. Vår högerkant med Trent, Harvey och Mo skördar framgångar. I den 66:e minuten sitter kulan äntligen i nätet. Jota gör en jätterusch med bollen, kommer i kollision med Wolvesförsvarare och Darwin kan säkert lyfta in vad han och vi alla trodde var 1-0. Men efter VAR döms målet snöpligt bort. Jota bedömdes fälla en försvarare. Men äntligen, i 72:e minuten. Trent slår en utsökt frispark från vänsterkanten, Virgil van Dijk får till en finfin nick, men duktige Sa räddar. Duktige Jota lyfter in kulan och nu är det en barnlek för Virgil att skarva in bollen. 1-0. Ingen VAR denna gång. Sångerna studsar mellan läktarna på Anfield.

Inte långt därefter kommer Kostas Tsimikas i en jätterusch på vänsterflanken. Han kommer som ett expresståg och forsar fram ända till kortlinjen där han spelar bakåt till Mo som lårar in kulan, välförtjänt, till 2-0. Jürgen har gjort och gör lite byten, Cody Gakpo in för Jota och Jordan Henderson in för duktige Stefan. Vi spelar av matchen. Spelet blir lite mer fram och tillbaka. Jürgen släpper även in dom gamla hjältarna och veteranerna James Milner och Roberto Firmino. 57 procents bollinnehav, 15-4 i avslut, 6-1 i skott på mål, men framför allt 2-0 på resultattavlan och tre viktiga poäng.

TV: Salah sätter spiken i kistan