Lagbanner
Anfield, 2023-04-09 17:30

Liverpool - Arsenal
2 - 2

Fem tankar efter Arsenal

Fem tankar efter Arsenal

Det var högt och lågt i gårdagens viktiga match där Arsenal från ligatoppen gästade Anfield. Nedan följer fem tankar efter matchen.

Vikten av att vara "på hugget från start"

För många matcher har vi varit tama från start den här säsongen, och därmed har för många matcher varit en kvitteringsjakt som ofta slutat med max en poäng i matcher som borde slutat med seger. Just i den här matchen var det Arsenal som stod för motståndet, men sett till matchbilden som inte skiljer sig långt ifrån hur vi spelat många andra matcher den här säsongen jämfört med föregående, är detta än av anledningarna till att resultaten följer därefter.

För topp 4 måste alla prestera

Det har diskuterats mycket om volatiliteten i prestation på individuell nivå den här säsongen, och det syns därmed även på lagnivå. Till skillnad från senaste matchen mot Chelsea där det var tamt framåt, var det mot Arsenal istället för enkelt bakåt. Visst är vi stundtals bra tillsammans och det Liverpool vi är vana att se, men även om högstanivån håller kvalitet har tyvärr lägstanivån varit lägre under större delen av säsongen.

Ljusglimtar i en fantastisk upphämtning

Trots en match där det känns som att vi borde fått med oss tre poäng, får vi ta med oss ljuset av att lyckas hämta upp ett 0-2 underläge mot ett lag som Arsenal. Även om Topp 4 hamnar längre och längre ifrån är varje poäng viktig inför slutet. Salah missar en straff i en match där han borde gjort hattrick, men han gör mål. Bobby Firmino får bli mesta målskytt mot Arsenal i sin sista säsong med klubben och hämta en poäng. Thiago är tillbaka från skada, Jota har formen kvar, ja vi får ta med oss det vi kan utöver poängen som borde varit tre i den här matchen.

Ett lag i förändring

Hela säsongen har det sett sviktande ut, det är sanningen. Hela säsongen har även hoppet funnits om vändningen, att laget som enhet ska hitta tillbaka till förra säsongens form, trygghet, effektivitet. Nu är vi verkligen i slutspurt och får acceptera att säsongen varit speciell och att detta lag inte är samma lag som tidigare säsonger. Förändringar har gjorts, kortsiktiga och långsiktiga, och vi får med detta acceptera att i år inte är vårt år, men vi kommer tillbaka. Nu handlar om att skörda så många poäng som möjligt sista 9 för att ta bästa möjliga placering, och hoppas att lagen i toppen överväldigas av pressen - Men det känns som ett mirakel.

Sista 9

Spelschemat är även detta högt och lågt när det kommer till motstånd, men det finns potential och placeringar att hämta i tabellen.
Spelchemat som följer i kronologisk ordning är Leeds (b), Nottingham Forest (h), West Ham (b), Tottenham (h), Fulham (h), Brentford (h), Leicester (b), Aston Villa (h), Southampton (b).

Vart slutar vi i tabellen i år tror ni?

TV: En poäng vardera på Anfield

 

Nico Huovilainen2023-04-10 09:15:00
Author

Fler artiklar om Liverpool