Lagbanner
Here we go again

Here we go again

Javier Mascherano, Luis Suarez, Philippe Coutinho... Jag skrev för sisådär två veckor sedan att det kändes "löjligt och osannolikt". Det förblir löjligt men inte lika osannolikt. Enligt trovärdiga uppgifter är Wijnaldum en tänkt pusselbit i Ronald Koemans nybygge av den spanska giganten.

Det förblir att repetera att Georginio Wijnaldums kontrakt går ut efter säsongen (sommaren 2021) och att det inte ser ut som att ett förnyat avtal ligger runt hörnet. Det har under den senaste tiden legat ett moln av ovisshet över holländaren, men hans framtid ser nu ut att börja klarna för oss utanför den inre cirkeln.

I skrivande stund har inget bud landat på Michael Edwards skrivbord. Men enligt holländska De Telegraff som har en tydlig koppling till Koeman så vill den f.d nederländska förbundskapten plocka in Wijnaldum för att spela honom tillsammans med Frenkie De Jong på Barcelonas mittfällt. Denna affär skulle ge rum för ett nyförvärv i truppen och ett namn som enligt många trovärdiga uppgifter ligger högt upp på Jürgen Klopps önskelista, Thiago Alcantara. 

Liverpool under FSG har varit tydliga med att dom inte opererar på värvningsfronten med mottot "köpa för köpandets skull". Ska en spelare in så måste det finnas en tydligt plats och roll för den i laget. I dagsläget har Liverpool ett nästintill överbemannat mittfält, ska Thiago in måste någon annan på mittfältet ut. Ska man tro på uppgifterna så ser alltså Wijnaldum ut att lämna, något som klubben förmodligen föredrar för att undvika en "Emre Can-situation" där spelaren lämnar gratis när kontraktet gått ut. 

Den där klausulen då? I samband med försäljningen av Philippe Coutinho 2018 till just Barcelona så skrevs ett avtal att ifall Barcelona vill värva från Liverpool behöver dom betala minst £100m. Den klausulen gick ut denna sommar, så det är fritt fram för katalanerna att värva Wijnaldum till ett rimligt pris.

Denna eventuella övergång ser alltså ut att vara mer än bara en vanlig spelarförsäljning. Ska Barcelonas förlorade son spela för Liverpool nästa säsong hänger nog mycket på att denna affär går i hamn, både ekonomisk men också truppmässigt.

Källa: The Guardian 



 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-09-03 21:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool