Lagbanner
Craven Cottage, 2020-12-13 17:30

Fulham - Liverpool
1 - 1

Inför: Fulham – Liverpool

Inför: Fulham – Liverpool

Liverpool beger till sydvästra London för ett möte mot Fulham FC på anrika Craven Cottage. Jürgen Klopps mannar siktar på att ta sin andra raka vinst i ligaspelet efter förra helgens imponerande insats mot Wolverhampton.

Det intensiva spelschemat fortsätter för Liverpool. Näst på tur är en resa till London för match mot sjuttondeplacerade Fulham. Ett möte mellan två klassiska engelska klubbar. Senast det begav sig var den 19 mars 2019. Då segrade The Reds med 2-1 efter att James Milner avgjort matchen på straffspark i den 81:a minuten. Fulhams mål gjordes av en viss Ryan Babel.

Liverpool

Det är svårt att skriva en införrapport utan att nämna den där eländiga skadelistan. Den senaste spelaren att ansluta till denna dystra läsning är Diego Jota. Det är nu bekräftat att portugisen ådragit sig en knäskada i veckans match mot Midtjylland och han kommer att missa helgens match. Hur länge han förväntas bli borta är i nuläget inte bekräftat.

Nu till mer glädjande nyheter. Alisson Becker är tillbaka i träning. Han tränade för fullt igår och kan återigen vakta stolparna under morgondagen. Alex Oxlade-Chamberlain kan också göra en efterlängtad återvändo till spelartruppen. Det bekräftade Jürgen Klopp under gårdagens presskonferens.

Spelare i fokus

Jürgen Klopps ord var stora när han fick frågan om Gini Wijnaldums betydelse för klubben under gårdagens presskonferens. Tysken framhävde Wijnaldums egenskaper, både på och utanför planen. Och i förra helgens vinstmatch mot Wolverhampton visade Gini vilken högstanivå han besitter. Liverpools nummer fem var överallt och noterades för ett fantastiskt mål när han curlade in bollen i nätmaskorna framför The Kop. Om han fortsätter på den inslagna vägen är han en given startspelare och skriverierna om hans utgående kontrakt lär inte svalna. En spelare att hålla koll på i helgens match.

Diego Jota missar helgens match. Således får vi med hög sannolikhet se en anfallstrio bestående av Mané, Salah och Roberto Firmino. Den sistnämnda stod för en bra insats förra helgen och såg återigen ut att trivas på fotbollsplanen. Nu är det dags för Bobby att återvända till poängprotokollet. Fulham på bortaplan är en passande uppgift för det.

I veckan var han tillbaka i startelvan, Trent Alexander-Arnold. Nu är han återigen lika självskriven på högerbacken som köttbullar på julbordet. Det tackar vi för. Neco Williams har fyllt platsen med ära, men det går inte att blunda för att Liverpool får ytterligare en dimension i både defensiven och offensiven när Alexander-Arnold huserar på högerkanten. 

Fulham

Det har varit en tuff säsongsinledning för nykomlingen. Ynka sju poäng har inkasserats, men det räcker för att undvika nedflyttningsplatserna i nuläget. Det ska dock noteras att artondeplacerade Burnley har en match mindre spelad än Londonklubben.

Den senaste matchen slutade med förlust, då Manchester City blev en för svår uppgift borta på Ethiad. Det fanns dock en del glädjeämnen att ta med sig från matchen. Fulham såg farliga ut i kontringspelet och Liverpool bör akta sig för att ge snabba Ademola Lockman och Ivan Cavaleiro ytor att springa på.

Det blir onekligen en svår match för klubben som sätter sitt hopp till att hemmapubliken ska bära fram laget. Det är första gången sedan vinsten med 2-0 mot Preston i slutet av februari som Fulham återigen får spela inför sina hemmasupportar. Trots den ynka siffran på 2000 tillåtna personer på läktaren hoppas tränaren Scott Parker att publiken kan lyfta laget.

Jag tror det kan ha en enorm inverkan”, sade Parker på gårdagens presskonferens när han fick frågan om fansens betydelse.

Spelare i fokus

Alexander Mitrovic noterades för fantastiska 26 mål och vann skytteligan i The Championship förra säsongen. Den här säsongen har varit kämpigare för serben som endast gjort två mål i ligaspelet.

Förra helgens match mot Manchester City fick Mitrovic spendera på bänken och troligtvis kommer han inte att starta mot Liverpool. Ett inhopp kan dock vara aktuellt, framförallt i en matchbild där hemmalaget behöver jaga mål. Då får The Reds mittbackar tampas med den storvuxne anfallaren i straffområdet.

Vad? Fulham-Liverpool, Premier League 

Var? Craven Cottage

När? 17.30, söndag

Kanal? Viasat Premium, Viaplay

 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-12-12 14:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool