Lagbanner
Anfield, 2023-09-03 15:00

Liverpool - Aston Villa

Inför: Liverpool – Aston Villa

Inför: Liverpool – Aston Villa

Säsongens andra match på Anfield stundar och det är ett imponerande Aston Villa som gästar Merseyside.

Man har knappt hunnit återhämtat sig efter förra helgens spektakel i Newcastle. Höjdpunkter av Darwin Nunez show i Geordie-land har gått på repeat hela veckan och jag hoppas att glädjeruset får finnas kvar hos en när vi går in i ett landslagsuppehåll efter söndag.

Men då ska ett Aston Villa som under Unai Emery imponerat kraftigt på samtliga, besegras. Villa inledde säsongen med ett märkligt resultat då man åkte på en storförlust mot Newcastle trots att lagets prestation faktiskt inte var särskilt dålig. Efter det har man tagit två raka segrar mot Everton och Burnley och Emerys lag har dessutom slaktat skotska Hibernian i Conference League-kvalet med hela 8–0 över två matcher. Det är ett minst sagt välmående lag som rekryterat rätt då spelare som Pau Torres, Youri Tielemans, Nicolo Zaniolo, Celement Lenglet och klubbens rekordvärvning, Moussa Diaby, anslutit till klubben. En tuff söndags-motståndare helt enkelt.

”The Reds” har dock en egen formkurva som även den pekar uppåt. Som nämnt ovan så rider man ännu på adrenalinvågen som matchen mot Newcastle bjöd på. En match som såg förlorad ut efter Trent Alexander-Arnolds stora misstag och Virgil van Dijks tidiga röda kort. Men kaosspelaren själv, Nunez, hoppade in och vände på steken på egen hand. I och med premiärens kryss mot Chelsea och segern mot Bournemouth står därmed Liverpool på sju inspelade poäng efter tre matcher i hopp om att gå upp på tvåsiffrigt efter söndagens batalj.

Förra säsongen så vann Liverpool bortamötet med Villa och matchen på Anfield slutade oavgjort i säsongens näst sista omgång. En jämn match och jag tror att det kan bli något liknande på söndag. Det är två duktiga tränare med två bra lag och känslan är att det är små marginaler som blir avgörande.

Liverpools stora problem inför matchen är mittbacksfrågan. Virgil van Dijk är som nämnt avstängd och Ibrahima Konate dras med en ny skada som håller honom borta från matchen. Detta lär innebära en mittbackskonstellation med Joel Matip och Joe Gomez, om inte den unga, lovande mittbacken Jarell Quansah får chansen att startdebutera. Men troligtvis blir det firma Matip/Gomez, vilket såklart inte känns ultimat.

Skadeläget i Liverpool är som sagt att Konate kommer saknas och det kommer även Thiago göra, som rapporteras dragit på sig en ny skavank. I skrivande stund verkar Ryan Gravenberch ansluta från Bayern München, men det återstår att se om han kommer finnas tillgänglig redan på söndag. Hos Aston Villa är hittar vi en gedigen skadelista. Emiliano Buendia, Leander Dendoncker, Kortney Hause, Tyrone Mings och Jacob Ramsey är alla skadade och kommer missa matchen.

Vad? Liverpool – Aston Villa i omgång 4 av Premier League

Var? Anfield

När? 15.00, söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay


 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-09-01 22:27:00
Author

Fler artiklar om Liverpool