Lagbanner
Anfield, 2021-03-04 21:15

Liverpool - Chelsea

Inför: Liverpool - Chelsea

Inför: Liverpool - Chelsea

Det är Klopp mot Tuchel och femman mot sexan i tabellen som möts när Liverpool gästas av Chelsea under torsdagskvällen. Ett Liverpool som har fyra raka nederlag i Premier League på Anfield. Det är läge att bryta den dystra trenden nu!

De kungsblå från London kommer till Anfield i fin form. Sedan Thomas Tuchels intåg i klubben har de spelat nio matcher, vunnit sex och spelat tre oavgjorda. Med Tuchels 3-4-1-2 system där fokus på ett stort bollinnehav och kontroll är nyckeln, har London-laget inte glimrat i offensiv väg men har släppt in väldigt få mål vilket har lett till en del uddamålssegrar.

Laget kommer senast från ett inte allt för roligt 0-0-möte i ligan hemma mot Manchester United.

I skadeväg kunde Tuchel bekräfta att Thiago Silva fortfarande är skadad och missar mötet på Anfield. I övrigt är det en skadefri trupp fylld med självförtroende som blir en tuff nöt att knäcka för The Reds.

För Liverpools del kom en efterlängtad liga-viktoria i söndags när ligajumbon Sheffield United slogs tillbaka på Bramall Lane med 2-0. Roberto Firmino gjorde mål igen och Curtis Jones fortsätter att visa varför han redan nu är en betydande del av detta lag, endast 19 år gammal.

Alisson Becker stod över matchen mot Sheffield United på grund av bortgången av hans pappa, men är enligt Klopp redo för att återigen vakta kassen. Fabinho och Diogo Jota kan även de vara tillbaka i matchtruppen igen. Fabinho har fem-sex träningspass i kroppen och Jota har varit tillbaka i träning med laget i över en vecka nu, berättade Jürgen Klopp på dagens presskonferens.

De senaste säsongernas möten mellan lagen på Anfield har varit sevärda sådana med några fantastiska mål och prestationer, får vi se något liknande i morgondagens match när racet om topp 4-platserna går vidare?

Vad? Liverpool-Chelsea, 27e omgången i Premier League

Var? Anfield, Liverpool

När? 21.15, torsdag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Källor: chelseafc.com, liverpoolecho.co.uk
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-03-03 20:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool