Lagbanner
Anfield, 2024-08-25 17:30

Liverpool - Brentford

Inför: Liverpool vs Brentford
I Arne Slots Anfield-debut står Brentford för motståndet.

Inför: Liverpool vs Brentford

Äntligen är det dags för hemmapremiär på Anfield. Kluriga och tunga Brentford står för motståndet. Det återstår att se om Arne Slot och spelarna kan bygga vidare på insatsen i den andra halvleken mot Ipswich förra helgen.

Liverpool vann planenligt mot Ipswich på Portman Road med 0–2 i premiären. Första halvleken var allt annat en bra, men laget växlade upp i den andra halvleken i takt med att Ipswich-spelarnas krafter sinade. Arne Slot betonade efteråt att han inte var nöjd med hur laget hanterade duellspelet. Något som unge Jarell Quansah fick klä extra skott för då han ersattes i paus av Ibrahima Konaté. Att Slot fick med sig tre poäng och en fin andra halvlek var det viktigaste. Nu väntar Brentford som nästa prov för den ärlige holländaren.

Brentford är alltid en jobbig motståndare. Tränaren Thomas Frank har arbetat i klubben sedan 2018 och har verkligen implementerat en tydlig identitet. Laget spelar ibland med fembackslinje med offensiva wingbacks, men kan även spela ett mer rakt 4-4-2. Thomas Frank skiftar ofta till och med spelsystem under en och samma match. Det är upp till Arne Slot och övriga i ledarstaben att förbereda laget på en tuff och lurig match. Brentford är duktiga på fasta situationer och skäms inte över att kasta långa inkast för att skapa oreda i straffområdet.

Brentfords stora stjärna Ivan Toney är osäker till spel. Han omgärdas av flyttrykten och spelade inte i premiärvinsten mot Crystal Palace. Det är nog ingen vågad gissning att Arne Slot lär hålla tummarna för att den gänglige engelsmannen inte kommer till spel. Även om Toney missar matchen finns det andra hot i Brentford. Bryan Mbeumo och Yoane Wissa är två talangfulla offensiva alternativ som båda gjorde mål i 2–1 vinsten mot Crystal Palace. I laget finns även Liverpool-bekantingarna Fabio Carvalho och Sepp van den Berg som båda har flyttat från Liverpool till London under årets sommarfönster. Vi får hoppas att släkten inte är värst den här gången.

Truppläget i Liverpool ser väldigt ljust ut. Arne Slot har i princip hela truppen tillgänglig och står inför många angenäma val. På presskonferensen berättade Slot att Quansah är osäker till spel efter att han skadat sig på en träning tidigare i veckan, men efter matchen mot Ipswich känns det osannolikt att han hade fått chansen på nytt mot Brentford. Ibrahima Konaté lär spela bredvid Virgil van Dijk. Det blir spännande att se om Joe Gomez är med i truppen eller återigen utelämnas på grund av flyttrykten. På fredagens presskonferens meddelade Slot att Gomez har huvudet på rätt plats och att det inte ska vara några bekymmer.

Matchen mot Brentford på söndag är väldigt viktig. Tar Liverpool en ny trepoängare placerar sig laget väldigt väl inför nästa veckas rivalmöte mot Manchester United. En övertygande seger på söndag skapar nödvändig arbetsro. Trots att Brentford kan vara en mardröm att möta finns det inga ursäkter för att Liverpool inte ska gå vinnande ur striden. I Arne Slots hemmadebut hade det suttit fint med en ny seger.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Alisson, Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson, Gravenberch, Mac Allister, Salah, Szoboszlai, Diaz, Jota.

Vad? Liverpool – Brentford i omgång 2 av Premier League.

Vart? Anfield.

När?  17.30, söndag.

Kanal? Viaplay.


 

Johan Olsson2024-08-23 17:23:00
Author

Fler artiklar om Liverpool