Lagbanner
London Stadium, 2023-04-26 20:45

West Ham - Liverpool
1 - 2

Inför matchen-intervjun: "Ångestfylld baksmälla"

Inför matchen-intervjun: "Ångestfylld baksmälla"

Två lag med uppåtgående form gör upp på London Stadium i kväll när Liverpool ställs mot West Ham. För bortalaget gäller matchen en sista satsning mot Champions League och för hemmalaget gäller det att definitivt säkra kontraktet i ligan. West Ham-redaktionens Kasper Ljungström delar med sig av sina tankar kring kvällens match.

West Ham har likt Liverpool haft en säsong fylld med baksmälla. Hur summerar man säsongen hittills med sju omgångar kvar?

– Det är lite som du säger. En ångestfylld baksmälla, där West Ham har varit seriens sämsta lag vid flera tillfällen. Men, skulle West Ham greja en tolfteplats och vinna Conference League är det svårt att hävda att det resultatmässigt har varit en dålig säsong. Men ja, ångestfylld är nog det bästa ordvalet för att summera West Hams säsong 22/23. 

Efter 5-1:an mot Newcastle har West Ham återfunnit någon form av form. Vad har varit skillnaden de senaste fem matcherna?

– Jag vet faktiskt inte. Mot Arsenal hände något. Vi började spela som vi gjort tidigare säsonger, och allra senast när vi vann med 0-4 mot Bournemouth tycker jag att spelare som varit iskalla tidigare under säsongen, Antonio, Soucek och Coufal, började hitta tillbaka till sina forna jag. Vi fick in dem där målen som känns så självklara och enkla. Det är något vi har saknat tidigare. 

Fasta situationer var en högst relevant del i Liverpools senaste match, och tillsammans med West Ham var lagen bäst på det under fjolåret. Tror du att se fasta situationerna kommer spela en viktig roll i onsdagens match?

– Alltså, West Ham har inte varit riktigt lika vassa i år som tidigare på fasta. Bland annat har ju Dawson lämnat som är kanske ligans absolut bästa spelare när det kommer till offensiva fasta. Men det är lite samma där, att det börjar lossna lite nu. Jag tror att det är långt ifrån omöjligt att West Ham knoppar in en hörna (eller två). 

West Ham har skaffat sig lite luft ner till den absoluta bottenstriden medan Liverpool gör ett sista försök på topp 4, vad tror du om båda lagens avslutning i Premier League och eran Europaturné?

– Man vill ju någonstans hoppas och tro att det är lugnt nu, förutsatt att man tar någon trea till, eller två. Sex poäng ned till strecket och flera lag som är sämre än oss just nu. Jag tror att det är lugnt nu. När det kommer till Europa måste man väl ändå hoppas på titeln. Alkmaar i semin nu är ett snäpp upp från de tidigare lagen vi mött, men West Ham går ju såklart in som favoriter. Skulle man gå till final väntar Fiorentina eller Basel. Hade du frågat mig för en månad sedan hade jag sagt att Fio vinner, men efter West Hams senaste tre matcher håller jag återigen oss som favoriter. 

Slutligen, vad tror du om onsdagens match på London Stadium?

– Blir såklart en tuff match, men jag tror inte att West Ham är chanslösa. Vi har ny luft i lungorna och hemma har vi visat att vi kan rå på nästan vilket lag som helst. Jag tror på lika, 2-2. Antonio stångar in en och Bowen löser krysset!

Undertecknad tillsammans med redaktionen tackar Kasper Ljungström och West Ham-redaktionen för intervjun och önskar ett stort lycka till från och med i morgon.

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-04-26 10:51:57
Author

Fler artiklar om Liverpool