Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Vi har etablerat oss som ett mittenlag"

Inför matchen-intervjun: "Vi har etablerat oss som ett mittenlag"

Inför Liverpools match på Selhurst Park kollade vi läget hos motståndarlaget tillsammans med Kenneth T. Bjørneng som är ordförande för Crystal Palace Supporters Norway.

Sedan Crystal Palace steg till Premier League 2013 gör man nu sin tionde raka säsong i den engelska högstaligan, vilket är den överlägset längsta perioden klubben tillbringat på denna nivå. Man har stabilt hållit sig på den undre halvan utan att riskera nedflyttning särskilt ofta. Är man fortfarande nöjda över att bara vistas i finrummet eller tror du att man ambitionsmässigt skulle kunna ta ytterligare ett steg framåt?

-Rom byggdes inte på en dag. Ser vi tillbaka på de säsongerna vi har varit i Premier League, så vill man kunna säga att vi har etablerat oss som ett ”mittenlag”. Jag tror personligen att om Palace ska ta ett steg uppåt så bör infrastrukturen finnas på plats för att då kunna investera i spelartruppen. Vi har nu etablerat en fantastisk akademi som kämpar med de sex stora klubbarnas akademier i toppen av den tabellen. En utveckling av Selhurst Park är också på gång (samma aktör som också utvecklat Anfield) och detta kommer förhoppningsvis att lyfta oss. I toppidrott ska man alltid ha höga ambitioner och Palace siktar så högt som möjligt. Palace har dock inte finansiella muskler som kan konkurrera med klubbar som idag ägs av oljeshejker, kungadömen och stater. Det lever vi självklart bra med.


Patrick Vieira har nu en och en halv säsong i bagaget som Palacetränare. Om vi jämför med Roy Hodgson som han ersatte, vad är de största skillnaderna mellan dem och tycker du att han har lyckats sätta någon särskild prägel på laget?

-Patrick Vieira står för en annan fotboll än Roy Hodgson. Med Roy så hade vi 20% bollinnehav men vann mot Burnley hemma. Fansen var inte så nöjda trots att Roy styrde skutan på säker mark. Med Vieira så har vi fått en mycket mer possessioninriktad fotboll, det är mycket mera fotbollsglädje. Vi måste dock göra fler mål, det är där skon klämmer.

Ni ligger nu tolva i ligan, men sedan VM-uppehållet har det bara
blivit en seger och den togs på nyårsafton. Hur är formen och känslan
kring laget just nu inför det som återstår av säsongen?


-Vi har varit inne i en tuff period och är inte färdiga med att möta svåra motståndarlag. Vi kan fort sjunka ytterligare i tabellen nu men vi ska avsluta säsongen mot motståndare som vi normalt sätt bör slå. Jag tror på att vi slutar mellan plats 10-14 i ligan. Det blir jämnt i år.


Stort tack till Kenneth T. Bjørneng som ställde upp och delade med sig av tankar kring Crystal Palace!

TV: Höjdpunkter från augusti-mötet mellan lagen på Anfield
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-02-25 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool