Lagbanner
Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Den förlustfria sviten stannade vid 44 matcher när Liverpool föll med 0-3 borta mot Watford på lördagskvällen. Det var inte mycket som fungerade för Liverpool som rättvist åkte på säsongens första nederlag och så här sammanfattade Jürgen Klopp insatsen efteråt.

”Jag är inte överraskad av prestationen eftersom det skulle innebär att jag aldrig upplevt något liknande tidigare och jag har sett det många gånger. Det jag kan säga är att jag tycker att 0-3 är lite i överkant, men vi bidrog själva till stor del till resultatet så det är inget att hänga upp sig på.

Det viktigaste att säga först är att gratulera Watford som vann helt välförtjänt. Vi uppträdde inte som vi skulle medan Watford uppträdde exakt som de skulle. Under första halvlek var det detaljer som inte fungerade för oss som att inspelen inte kom därifrån vi ville eller att passningarna inte slogs från rätt yta. Inte heller satt löpningarna in bakom backlinjen eller när de togs. Normalt sett sker detta naturligt, men när det inte fungerar tänker du att det inte blir en lätt match i dag. Det visste jag på förhand och när spelet inte klickade kunde jag verkligen uppleva det.

Vi pratade igenom detta i halvtid och jag gillade reaktionen i början av andra halvlek, precis som den skulle vara. Vi utnyttjade kanterna bättre och varierade spelet, men så släppte vi in första målet och inte långt därefter ett andra. Det första är en studsande boll efter inkast där Troy Deeney använder sin fysik. Vid det andra tappar vi bollen, de får igenom en passning och Sarr är snabbast att reagera. Det tredje målet gav vi mer eller mindre bort, men det var också en snygg avslutning från Deeney. Vi skapade inte tillräckligt mycket framåt och det leder till en förlust. Det har inget att göra med matcher du har vunnit tidigare eller kommer att vinna i framtiden. Det är en fotbollsmatch och i kväll måste vi erkänna att Watford var det bättre laget.

Alla lag kämpar för att uppnå sina egna mål och Watford var det första laget vi mött som verkligen lyckades använda sig av det. För mig är det en stor överraskning att de kämpar för att hålla sig kvar med tanke på kvaliteten de har i laget. Inte så att jag vill lägga press på dem nu. West Ham likaså. De hade fått in nya spelare och var ett helt annat lag när vi mötte dem hemma jämfört med borta. Nu är tiden på säsongen när alla kämpar som galna. Vi har kämpat som galna hela säsongen och just i kväll förlorade vi kampen.

Det har inget att göra med trötthet. Alla lag är i samma position och det är normalt i fotboll. Kondition och form är inget du kan ta för givet. Varför har mitt lag det antal poäng de har? Eftersom vi har kämpat mot varenda liten känsla i kroppen när det har sett ut som att koncentrationsnivå ska sjunka. Vi har kämpat mot det, liksom motflyt och allt annat, och det är därför vi har så många poäng. Andra lag har försökt göra samma sak, men den här säsongen inte lyckats, och det är för att det är så svårt. Det är inte lätt att förklara varför det inte fungerade för oss i kväll, men det borde inte vara den största sensationen inom världsfotbollen att det skedde.
Förlusten känns och raka motsatsen till vad vi ville uppnå. Vi måste hantera den känslan och nu har vi chansen att visa en reaktion och det kommer vi att göra."


Källa: liverpoolfc.com

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-03-01 12:25:22
Author

Fler artiklar om Liverpool