Lagbanner
Lista: Liverpoolanfallare som blivit utvisade genom åren

Lista: Liverpoolanfallare som blivit utvisade genom åren

I måndags blev Liverpools nyförvärv Darwin Núñez utvisad efter att ha skallat en motståndare. Att anfallare drar på sig röda kort hör inte till vanligheterna, men det har faktiskt skett förr i Liverpools historia. Här följer några andra namn som gått samma öde till mötes:

Ian St John
Den häromåret bortgångne legendaren öste in mål under Bill Shanklys tid som tränare på 1960-talet. På den tiden var röda kort ytterst ovanliga och än mer överraskande är det att St John faktiskt blev utvisad hela tre gånger under sin karriär. Den mest minnesvärda utvisningen kom i en match mot Fulham 1966. Efter en grötig situation där St John först sparkade ner en motståndare, som i sin tur svarade med att dra i håret, så visade skotten prov på sina boxningskunskaper och sänkte Fulhamspelaren med en riktig knock! 

Kevin Keegan
När Liverpool mötte ett på den tiden fruktat Leeds United i Charity Shield 1974 fick Kevin Keegan syna det röda kortet efter ett stort bråk där Keegan och Billy Bremner gjorde upp. En lång avstängning följde därefter.

Kenny Dalglish
Vi fyller väl på med ytterligare ett stort namn på listan, då kungen själv en gång i tiden blev utvisad mot Benfica i en Europacupmatch 1984. Likt Núñez häromdagen blev även Kenny provocerad matchen igenom och ska till slut ha tappat det på en back som fick motta ett slag av Liverpoolstjärnan.

Robbie Fowler
Hemmasonen blev utvisad vid två tillfällen under 1997. Första gången skedde det i derbyt mot Everton på våren efter ett bråk med David Unsworth. Samma höst fick Fowler återigen lämna planen för tidigt i en match mot Bolton.

Michael Owen
Efter att först ha blivit målskytt mot Man United i april 1998 tog det bara ett par minuter innan det var färdigspelat för Owen efter att ha kommit in hårt och sent i en duell i slutet av första halvlek.

Milan Baroš
Rött kort har även den tjeckiske anfallaren fått efter att ha missat bollen och istället träffat Alan Stubbs knä i ett Merseysidederby 2005.

Peter Crouch
Ett av mina personliga favoritögonblick i kategorin oväntad galenskap. I en ligacupmatch mot Chelsea strax innan jul 2007 tappade Peter Crouch fattningen för ett par sekunder. På offensiv planhalva fick den gänglige anfallaren ett totalt hjärnsläpp och fick för sig att hoppa in med bägge fötterna mot en boll som gick ut mot inkast. John Obi Mikel som blev måltavlan för attacken klarade sig märkligt nog oskadd då han på något sätt hamnade precis emellan den klumpigt flygande bensaxen.

Sadio Mané
I en match som Liverpool inledde piggt mot Manchester City hösten 2017 skulle det vända snabbt och bli storstryk med en man mindre på plan efter att Sadio Mané blivit utvisad. Senegalesen försökte hinna först på bollen men sparkade istället olyckligt nog målvakten Ederson i huvudet.


Källa: lfchistory.net

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-08-17 13:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool