Lagbanner
Anfield, 2024-09-21 16:00

Liverpool - Bournemouth
3 - 0

Liverpool – Bournemouth 3–0: ”Då börjar vi om på en ny kula”

Liverpool – Bournemouth 3–0: ”Då börjar vi om på en ny kula”

Liverpool återvände till Anfield i hopp om att Forest-matchen var en engångsföreteelse. Och det kanske det var? Nåväl efter 3–0 mot Bournemouth får vi börja om på en ny kula där segersviten på Anfield ska byggas större och större. Det med en pånyttfödd colombian i protokollet.

Till en början ska det göras tydligt att matchen fick göra mig sällskap på ett kylslaget Älvsjö IP i kombination med annat jobb. Detta innebar att jag inte kunde följa matchen på exakt samma sätt in i varje detalj, och matchrapporten således får bli en kombination av det jag såg och repriser.

Jag minns i alla fall att mina kylslagna fingrar knappt fått upp telefonen när det blev ännu kallare. Ytterligare ett underläge i en match vi ska vinna, och den strålande inledningen av säsongen var nästintill som bortblåst. DÄREMOT skulle den panikkänslan lämna efter en VAR-check där Semenyo var på fel sida.

Liverpool ryckte upp sig direkt med bland annat en halvchans på vänsterkanten av en pigg Robertson, och höll sedan enkelriktad trafik under stora delar av första halvlek. Men trots det skulle Bournemouth inte vara helt utan lägen att skrämma. Kelleher hade tråkigt och gav Semenyo en ny chans, innan han räckte ut tungan hånfullt och räddade det efterföljande läget.

Slutligen bestämde sig Liverpool för att verkligen ta tag i matchen, och när Konaté briljerade med en lång, fin pass á la van Dijk fram till säsongens hetaste spelare i Luis Díaz var det något fint på g. När Kepa sedan irrat bort sig stod det 1–0 på tavlan och lugnet kunde infinna sig.

Bara minuten senare var det dags igen. Trent Alexander-Arnold bröt sig loss på mitten och fann en smart Díaz som stod ensam i bortre delen av straffområdet. Ett kliniskt avslut och så väl Lucho som Liverpool hade dubblat skörden.

Tio minuter senare gav Mohamed Salah bollen till Darwin Núñez, och när denne inte stod ensam framför mål utan snarare gav sig en snäv vinkel med vänsterfoten visste man vad som komma skall. PANG. Ett elegant avslut, kliniskt vid den bortre stolpen. Darwin Núñez, fotbollens Robin Hood-ish. Tar drömmålen, ger bort gratismålen.


Den andra halvleken följde jag om än mindre. Och det verkar varit ett vinnande koncept. Liverpool höll Bournemouth på behagligt avstånd, mer än när Kelleher tvingades att dansa på mållinjen och höll undan till tre nya poäng. En tråkig halvlek banade väg för 3–0 och tillbaka på en ny, vinnande, kula i Premier League så väl som på Anfield.

Spelarbetyg:

Caoimhin Kelleher 8
Övertygad om att vi har världens bästa andramålvakt. Kommer återigen in och gör en bra match, och det är inte konstigt att han vill se sig omkring för andra anbud. Killen hade startat i minst 15 övriga klubbar i ligan. Lite ringrostig med bollen, men gör ett par bra räddningar och ett par riktigt bra på bland annat Sinisterra och Trent.

Trent Alexander-Arnold 7
En ganska normal-hög prestation av Trent. Bidrar med assist till Lucho när han bryter sig loss på mitten, och bidrar under stora delar av andra halvlek mer till den hållna nollan.

Ibrahima Konaté 7
Rejäl i försvarsspelet i så väl luften som på marken, men vissa stunder av rost. Relativt bra med fötterna även om det kan blandas en farlig hemåtpass till Kelleher med en magisk assist till Díaz.

Vigil van Dijk 7
Eva Nilsson försökte men hade inte mycket att hämta. Precis som vanligt har van Dijk sin egna lugna verksamhet med den hånfulla briljans och nonchalans. Gör det mesta Konaté gör, men på ett lugnare vis och även betydligt lugnare med bollen vid fötterna. Bra insats likväl av mittbacksduon.

Andrew Robertson 7
En av säsongens jämnaste och kanske bästa insatser. Hade på det stora hela bra kontroll på sin kant, och överlät mer av anfallet till Lucho denna gång. Alltid med som ett ånglok dock, och veckovilan gav en liten annan energi kring Robbo.
 

Ryan Gravenberch 8
Inledde först lite skakigt, men hittade sin rytm snabbt igen och då går allt hans väg. Formen han kan bygga vidare på är magisk och allt från hans löpsteg till bollvinster samt passningar är magiskt att se för tillfället.

Alexis Mac Allister 7
Har ett par riktigt fina passningar, bland annat en volley till Salah. Kan ibland, på gott och ont, hålla bollen lite väl länge men vinner då oftast frisparkar till priset av att bli nedsparkad. Gör en bra match, och borde inte spelat hela vägen in.

Mohamed Salah 6
Lite svårt med Kerkez på kanten, och ännu svårare att få ut det sista som krävs för ett mål vilket gjorde honom och oss andra något frustrerade. Men fick en assist till Darwin som plåster på såren och är tillbaka i poängproduktion.

Dominik Szoboszlai 7 (ut 61’)
Gör mycket bra, och är en viktig samt uthållig motor på mittfältet. MEN, måste bli bättre på beslutsfattandet i sista tredjedelen. Allt ungefär som vanligt.

Luis Díaz 9 (MOTM) (ut 72’)
Díaz har hittat rätt denna säsong, och att då ställas mot ett favoritmotstånd så kan det inte gå på något annat sätt. Han fortsätter den strålande säsongsinledningen med ytterligare två mål, dessutom på lika många minuter. Livlig från början till tanken närmade sig slutet och skapade stora problem. Luchos poängproduktion kan vara en avgörande faktor i slutet av denna säsong.

Darwin Núñez 7 (ut 72’)
Blandar stordåd med missöden. Det är Darwin Núñez i ett nötskal, oavsett om du ser på en match eller på en säsong. Killen gör magiska löpningar och fantastiska mål, men han slår också svaga passningar och missar öppet mål. Lite samma idag, men idag är det okej för det blev ett vackert mål och kanske någon svag passning för mycket. Men det kan vi leva med.

Curtis Jones 6 (in 61’)
Kommer in och får minuter, det var prio. I övrigt kommer han in i en match som är död, men håller mittfältet levande.

Federico Chiesa 6 (in 72’)
Som ovannämnda. Viktigt med minuter och få komma in i laget, skapar ett skott direkt vilket är positivt. I övrigt en död match när Chiesa kommer in.

Cody Gakpo 6 (in 72’)
Springer, skapar lite halvlägen men kanske den spelare som missgynnas mest av att matchen är död. Behöver komma in och vara avgörande för att få mer speltid är känslan.

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-09-21 20:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool