Anfield, 2022-08-15 21:00

Liverpool - Crystal Palace
1 - 1

Liverpool - Crystal Palace 1-1: Segerlös säsongsinledning

Säsongens hemmapremiär slutade med ännu ett kryss för Liverpool efter 1-1 hemma mot Crystal Palace på Anfield.

En molnig måndagkväll var det äntligen dags för ännu en hemmapremiär. Ett sannerligen revanchsuget Liverpool klev ut till tonerna av den sedvanliga  "You Never Walk Alone".

Ändringar i truppen

Med Joel Matip skadad får, lite förvånansvärt, Nathaniel Philips chansen från start (hans första framträndande sedan Maj 2021) framför Joe Gomez som får börja på bänken. Utöver detta får Darwin Nunez chansen från start efter en imponerande debut, och med Thiago skadad får även Harvey Elliot samma chans.

Med från start

Liverpool inleder matchen fint med en farlig målchans av James Milner i matchens första minuter genom en andra boll efter ett inlägg från Trent Alexander-Arnold. Inte långt därefter får både Elliot först en chans där bara ett ben står i vägen för 1-0, följt av Nunez volleymiss på nära håll efter ännu ett bra inlägg från Alexander-Arnold. Matchen flyter sedan på som förväntat med dominerande bollinehav som resulterar i inspel från både mitten och kanter mot mål - Men den sista lilla touchen saknas.

Likt föregående match mot Fulham leder denna bekvämlighet i anfallspelet till ett avslappnat försvar som kan kosta om man inte står på tårna. Det skulle Crystal Palace utnyttja i matchminut 31 när Eberchi Eze spelar en djupledspassning till en Wilfried Zaha som är snabbare än backlinjen och lyckas med finess placera bollen med bredsidan bakom en hjälplös Alisson och 1-0 Crystal Palace är ett faktum. Liverpool fortsätter pressa på för en kvittering men får, trots 75%/25% fördel i bollinnehav och 17-4 i målchanser, återigen avsluta första halvleken i underläge.

En RÖD andra halvlek

Andra halvlek börjar lite mer svalt åt båda håll, fortfarande med The Reds som det spelförande laget. Nunez  får en bra chans efter framspelning från Salah, där skottet tyvärr blockeras av Crystal Palace försvarare Joel Ward. Nunez yrkar på hands men domaren nekar och det blir inte ens en VAR-granskning.

Följande och kanske den mest omtalande del på temat är Nunez skallning på Joachim Andersen som leder till ett solklart direkt rött kort i matchminut 56. Ett beslut som nästan alla utom Nunez själv verkade förstå.

The Reds kämpar på med 10 man och lyckas kvittera kort därpå i matchminut 61 efter ett otroligt läckert solonummer av Luis Diaz. Efter att ha snurrat runt 4-5 motståndare strax utanför straffområdet lyckas han ta ett extra kliv med fart och placera en skruvad innersida i Guaitas bortre hörn.

Liverpool trycker på sista halvtimmen men lyckas inte skapa något riktigt farligt läge. Farligaste chansen står istället gästerna för med en stolpträff från Zaha, men matchen slutar 1-1 och lagen delar poängen, återigen i en match där det känns som att Liverpool borde ha vunnit.