Liverpool - Toulouse 5-1: Kaffe kaka, tredje raka

Jürgen Klopp bytte nästan ut hela startelvan från derbyt mot Everton till matchen mot Toulouse. Inte blev det sämre för det utan Liverpool vann med klara 5-1 och tog därmed tredje raka segern på lika många försök i Europa League-gruppspelet.

Liverpool har precis inlett ett tätt matchande och Jürgen Klopp valde att rotera rejält i startelvan och göra nio förändringar jämfört med det manskap som startade derbyt i lördags. Bara Trent Alexander-Arnold och Ryan Gravenberch behöll sina startplatser, i övrigt var det Caiomhin Kelleher, Joel Matip, Joe Gomez, Wataru Endo, Curtis Jones, Darwin Nunez, Diogo Jota och Harvey Elliott. Mest noterbart i elvan var att 19-årige Luke Chambers fick göra sin första seniorstart på vänsterbacken. En välbehövlig start för honom, men även för laget eftersom Kostas Tsimikas kommer att behöva hålla sig pigg och fräsch framöver i och med Andy Robertsons skada som kommer hålla skotten borta från spel under de kommande tre månaderna.

När matchen drog igång skulle det verkligen hända grejer direkt i inledningen. Med knappa tio minuter på uret stod Diogo Jota för ett fint solonummer som han sedan rundade av med ett iskallt avslut till 1-0. Några minuter senare var han nära att assistera Nunez men då var det 18-åriga löftet Guillaume Restes i Toulouse-målet med på noterna.

Två minuter senare kom kvitteringen som en blixt från klar himmel. Liverpool stod sedvanligt högt upp med backlinjen och efter ett kombinationsspel på mitten kunde norrmannen Aron Donnum spela fram Thijs Dallinga som blev helt fri från halva plan och avslutade sedan förbi Kelleher.

Efter ett nytt fint solonummer, denna gången från Gravenberch, var Liverpool så när att ta ledningen igen men holländaren fick se sitt avslut räddat. Direkt efter skulle dock ledningsmålet komma, efter ett fint inlägg från Alexander-Arnold kunde Endo nicka dit sitt första mål i den röda tröjan. Och strax därefter small det igen, med betoning på small. Bollen hamnade lite slumpmässigt framför Nunez i straffområdet och uruguyanen dunkade sedan upp bollen rätt upp i nättaket till 3-1.

Matchen var inte död för det. Bara knappa två minuter efter paus stod Kelleher för en rejäl blunder vilket gav Gabriel Suazo i stort sett öppet mål. Men Alexander-Arnold hann in på mållinjen, läste chilenarens avslut och räddade bollen från ett resultera i en reducering.

Gravenberch skulle sedan få en ny chans att skriva in sig i målprotokollet men hans avslut som ändrade riktning lyckades Toulouse-keepern med nöd och näppe göra en benparad på. Något senare testade han från distans men återigen räddade Restes.

Men strax därefter skulle Gravenberch äntligen få göra målet som hans insats verkligen förtjänade. Efter att Nunez prickat stolpen med ett helt öppet mål framför sig hamnade returen framför fötterna på holländaren som lyckades lirka dit bollen till 4-1.

Direkt efter målet gjorde Klopp ett trippelbyte där Cody Gakpo kom in efter att ha missat några matcher på grund av skada. Dessutom byttes Calum Scanlon och fick därmed göra sin seniordebut. Även Jarell Quansah kom in och strax därefter äntrade även Mohamed Salah planen. Strax efter fick även James McConnell göra sin seniordebut när han ersatte Jones.

På stopptid sattes spiken i kistan när inhoppande Salah, som sällan lämnar en match mållös, iskallt höll i avslutet i förstaläget för att sedan placera bollen via ribban och in till 5-1. Liverpool tog därmed sin tredje raka seger i Europa League-gruppspelet och står på full pott hittills. Den 9 november spelas nästa omgång i Europa League, då väntar returmöte mot Toulouse i Frankrike för Liverpool.