Lagbanner
Anfield, 2023-09-24 15:00

Liverpool - West Ham
3 - 1

Liverpool–West Ham 3–1: Segertåget fortsätter framåt

Liverpool–West Ham 3–1: Segertåget fortsätter framåt

Det röda segertåget fortsätter framåt utan att sakta ner. 3–1, fem segrar på sex matcher och fortsatt obesegrade. Frågan börjar mer bli "om", snarare än "när", det här tåget kommer stanna.

Det var ett starkt och svårspelat West Ham som gästade Merseyside under söndagen. Tre segrar på de fyra senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Att den enda plumpen i protokollet är av Manchester City-färg säger även sitt. Liverpool har dock varit ett segertåg sedan det inledande krysset mot Chelsea. Det skulle visa sig att West Ham hemma inte var matchen att spåra ur i.

Liverpool på Anfield är nuförtiden alltid en väldigt svår bortamatch. Det blir inte lättare om man gör som Nayef Aguerd och sparkar ner Mohamed Salah en kvart in. Pang boom, 1–0. Även om Salahs straffar har svajat verkar han ha återfått sin tidigare säkerhet och tryckte utan problem dit ledningsmålet.

Trots flera Liverpoolchanser, bland annat ett fint läge för nämnde Mohamed, var det West Ham som lyckades kvittera. För all del ett något slappt försvarsspel, men det är svårt att förutsäga att Jarrod Bowen ska komma flygande med huvudet först en decimeter ovanför marken. En väldigt bra nick och även om hemmalaget varit bäst var det ingen oförtjänt kvittering.

Liverpool hade sedan en boll i nät efter en jättefin Curtis Jones löpning, men bortdömt för offside.

I andra halvlek fortsatte Liverpool på inslagen väg. Flera fina chanser, bland annat en fin passning av Salah till Darwin Nunez som självklart skulle ha tryckt dit ledningsmålet. Han fick inte dit den i det läget, men uruguayanen skulle bli den som gav hemmalaget ledningen.

Men hans vinklade avslut ska vi inte lägga någon tid på alls. Det är bara att lyfta på hatten för Alexis Mac Allister fullkomligt fantastiska passning. Som en perfekt slagen golfchip lyfte han den på helt rätt yta och Darwin behövde bara peta till bollen för att den skulle segla i nät.

Om nu någon hann bli orolig efter kvitteringen suddades all tvivel ut efter Darwins ledningsmål. Efter det kontrollerade Liverpool-matchen och även om West Ham hade några havlvlägen hade hemmalaget fler av den varan. Till sist kunde även Diogo Jota stänga matchen genom att stå på rätt ställe vid en hörna.

Ny trea och det här laget börjar kännas mer och mer självklart. Att i en match som den här kunna vinna med 3–1 och samtidigt byta in Ryan Gravenberch, Cody Gakpo och Diogo Jota, och samtidigt sakna Trent Alexander Arnold. Upp på andra plats med enbart perfekta Manchester City framför sig.

Frågan börjar bli "om" snarare än "när", det här segertåget kommer stanna.


TV: Liverpool hakar på i toppen efter segern mot West Ham

 

Hugo Levinsson@Hugolevinsson2023-09-24 17:13:00
Author

Fler artiklar om Liverpool