Lagbanner
Nytt planeringsmöte mellan klubbarna

Nytt planeringsmöte mellan klubbarna

Klubbarna i Premier League träffas under fredagen för att fortsätta diskussionen om och i så fall hur Premier League kan återupptas och slutföras under sommaren.

I dag träffas klubbarna i Premier League för att diskutera det rådande läget med en pausad fotbollssäsong under covid-19-pandemin och den stora utmaningen med att slutföra den. De fem punkter som enligt Daily Mail kommer att läggas fram som ett förslag är:

  • Individuell träning startar i början av maj
  • Normal träning, inklusive full kontakt, upptas sista veckan i maj
  • Återupptagande av matcher andra veckan i juni
  • Ett omfattande testprogram som bekostas av Premier League
  • Regeringens support med medicinsk och polisiär service på arenorna matchdagar
Regeringen är positiv till att Premier League återstartar bakom stängda dörrar så länge säkerheten upprätthålls men det styrks under att allt hänger på att kurvan för smittade och död i Storbritannien under de kommande veckorna plattas ut och vänder mot en positiv trend.

Huvudprioriteringen är de inblandades säkerhet och Evening Standard listar fem risker, varav en del är saker som normalt sett inte reflekteras över. Det rör faran att supportrar samlas utanför arenorna där deras lag spelar inför tomma läktare, att det finns kapacitet inom sjukvården att erbjuda ambulanstransport ifall incidenter liknande de med Fabrice Muamba, Petr Cech eller Ryan Mason skulle inträffa, att spelarna förbjuds att spotta, att varje vattenflaska endast används av en spelare, hanteringen av personer i riskgrupper som 72-årige Roy Hodgson samt den närkontakt som kan ske på planen i samband med exempelvis inkast och fasta situationer.

Enligt The Times kommer klubbarna mötas igen torsdagen 7 maj för att rösta om ifall försäsongen och säsongen 2019-20 ska återupptas. Det är väntat att de brittiska myndigheterna samma dag kommer att lätta på restriktionerna för den nuvarande nedstängningen av landet. Fredag 15 maj är satt som datum för det sista mötet med klubbarna för att fullföra planerna att komma igång igen.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-05-01 15:20:16
Author

Fler artiklar om Liverpool