Spelarbetyg efter Arsenal - Liverpool 0-2

Diogo Jota var bäst på plan med sina två mål mot Arsenal på Emirates. Nu väntar final på Wembley.

Caoimhin Kelleher 7

Irländaren börjar utvecklas till lite av en personlig favorit. Fick tillbaka platsen mellan stolparna och stod för en sådär härligt stabil insats som han så ofta gör. Fantastisk räddning på Lacazettes frispark i första och säker med fötterna matchen igenom.

Trent Alexander-Arnold 8

Utgjorde ett ständigt hot med sin vassa inläggsfot. Två assist ikväll, men slog flera bra inlägg som mycket väl kunnat mynna ut i ännu fler poäng. Stod upp bra mot Martinelli som kroknade framåt slutvisslan.

Joël Matip (ut 46’) 5

Inte kameruanens bästa halvlek i Liverpooltröjan. Slarvig i passningsspelet och ur position vid ett antal tillfällen. Utbytt i paus.

Virgil van Dijk 6

Hade likt Matip en del problem i första halvlek men höjde sig när Konaté kom in efter paus.

Andy Robertson 7

Växte in i matchen, hotade framåt i andra. Något slarvig i passningsspelet men allt som en allt en bra insats från skotten.

Fabinho 7

Som vanligt viktig i sin roll som defensiva ankaret. En av anledningarna till att Arsenal aldrig riktigt mäktade med en push framåt i slutminuterna.

Jordan Henderson (ut 75’) 6

Kom inte alls till jämte James Milner förra veckan. Bättre ikväll men inte lika bra som han kan vara. Stack inte ut åt något håll egentligen.

Curtis Jones 8

Ständigt spelbar på mitten, pigg hela matchen med många bra initiativ.

Kaide Gordon (ut 63’) 6

Gjorde sina första Premier League-minuter i söndags när han kom in i slutet mot Brentford och fick chansen från start ikväll. Nära nätrassel i början av andra men kom lite fel till bollen med sin svagare fot och brände den över ribban.

Diogo Jota 9

Lurade Aaron Ramsdale med sin strumprullare till 1-0 och lobbade sedan in 2-0 på ett sätt som förde tankarna till en viss Leo Messi. Två fina mål från portugisen som, utöver att ha en hög lägstanivå, sitter på en skyhög högstanivå.

Roberto Firmino (ut 84’) 6

Blev likt flera i startelvan bättre ju längre matchen gick. Viktig i presspelet som vanligt.

Ibrahima Konaté (in 46’) 7

En retsam stolpträff från sitt första mål i Liverpooltröjan. Kom in efter paus och var en av anledningarna till att det blev lugnare bakåt i andra.

Takumi Minamino (in 63’) 6

Kom in istället för Gordon och gjorde det bra. Fick ingen revansch för grova missen från förra veckan, men kommer definitivt vara en obehaglig joker i finalen om några veckor.

James Milner (in 75’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Neco Williams (in 84’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Diogo Jota

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-01-20 23:44:37