Lagbanner
Spelarbetyg efter Leicester City - Liverpool 1-0

Spelarbetyg efter Leicester City - Liverpool 1-0

Här kommer spelarbetygen efter kvällens tunga förlust på King Power Stadium.

Alisson Becker 4
Vad ger man för betyg på en spelare som var ungefär lika delaktig i spelet idag som reservkeepern på bänken? Trots det så lyckades han släppa in en boll som Kasper Schmeichel med sin dagsform förmodligen hade räddat. Stabil med fötterna.

Trent Alexander Arnold 5
Slår några av sina patenterade crossbollar men utöver det gör Trent inte speciellt mycket för att vare sig höja eller sänka betyget på sin insats.

Joel Matip 7
Både mittbackarna får stabila sjuor idag och det kanske känns högt efter en bitter förlustmatch. Som tidigare nämnt så behöver inte Alisson lämna in sitt matchställ på tvätt efter dessa nittio minuter och en stor anledning till det är vårt mittbackspar. Man kan alltid leta fram fel när motståndarna gör mål men i det stora hela gör Matip en bra match. Tar ett gult kort i matchens upptakt men då det går under ”taktisk varning” så är det förlåtligt.

Virgil van Dijk 7
Det blir en annan trygghet när van Dijk är på plan. Han är nyckeln till att laget lyckades med att stå så högt, vilket i sin tur gör att Liverpool kunde få tryck på Leicester under längre perioder i matchen.

Kostas Tsimikas 6
Greken var den ”bättre” ytterbacken i rött idag och gjorde sitt defensiva jobb och åstadkom mer i offensiv riktning i jämförelse med Trents prestation.

Fabinho 5 (ut 64´)
Fick inte avsluta matchen och om det var för att han nyligen varit sjuk i Covid eller om det var ett taktiskt byte vet jag inte. Gör en okej match.

Jordan Henderson 5 (ut 70´)
Ytterligare en innermittfältare som står för en okej prestation. Bränner tre bollar på hel/halvvolley i bra lägen sett till position, åtminstone en borde kaptenen ha fått på mål.

Alex Oxlade-Chamberlain 6 (ut 56´)
Utser Oxen till mittfältets bästa spelare idag av två anledningar. Anledning nummer ett är att han nog faktiskt var bäst. Engelsmannen täckte stora ytor gräs, vann boll högt och både tag fram och satt bollar som går genom Leicesters lagdelar. Anledning nummer två är att han får oförtjänt mycket kritik och lite motstånd behöver göras.

Mohamed Salah 3
Bommar en uselt slagen straff och följer upp det med att nicka i ribban när Schmeichel ligger ner och målet är öppet. Han känns totalt uddlös matchen igenom och står nog för sin sämsta prestation denna säsong.

Diogo Jota 5
Jota positionerar sig oftast rätt och är snabb i sin beslutsfattning, så även idag. Saknade slutprodukten ikväll.

Sadio Mané 4
Ingen höjdarprestation av senegalesen som även han hade svårigheter med att se nät idag.

Naby Keita 5 (in 56´)
Jag gillar Oxlade men jag håller med många andra supportrar som hellre ser Keita på plan. Han tar under sitt inhopp fram bollen bra vid några tillfällen med den typiska ”Naby-stilen”.

James Milner 5 (in 64')
Milner skulle ha varit på planen när straffen skulle slås men helt ärligt vet jag inte varför Klopp tog av Fabinho så tidigt.

Roberto Firmino 5 (in 70´)
I mina ögon är Firmino lika självklar i fronttrion som Salah. Jag vet inte varför Bobby inte startade men jag tycker att spelet mot kompakta försvar känns mindre trångt när han lirar i sin roll som falsk nia. Skapar inte en ny matchbild med sitt inhopp.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Joel Matip


 



 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-12-29 00:27:00
Author

Fler artiklar om Liverpool