Spelarbetyg efter Liverpool – Benfica 3 – 3

Liverpool säkrade avancemang till semifinal som väntat, men dock efter 3-3 mot Benfica hemma på Anfield. En svag prestation bakåt med tre insläppta, men en positiv detalj att göra tre utan att briljera. Här nedan följer spelarbetygen efter kvällens avancemang:

Alisson 5
Gör en superräddning i 83:e som förhindrade ett 3-4-mål och ett sanslöst nerv i matchen, i övrigt gör han inget särskilt och tre insläppta sänker självfallet betyget. Trots att han kanske inte ska lastas för något av målen.

Joe Gomez 4
Nej, han har varit helt okej som ersättare för Trent men i dag funkade det inte alls. Lyckades inte framåt och hade svårt med den erkänt duktiga offside-linjen. Det kostade för mycket i dag.

Joel Matip 5
Tappade linjen vid 3-3-målet och släppte in tre mål. Detta är inte tillräckligt bra. Att van Dijk saknades blev tydligt vid fler än ett tillfälle.

Ibrahima Konaté 6
Gör ett mål som är kusligt likt hans mål i förra matchen. Tycker han är en gigant i första halvlek, men även hans betyg sjunker med tre insläppta. Men visst finns det en ljus framtid i ”Ibou”.

Kostas Tsimikas 7
Likt Joe Gomez hade han svårigheter med offside-linjen men bidrar offensivt med flera bra hörnor och två helt fantastiska assists med sin känsliga vänsterfot. En bättre back-up ytterback är svår att hitta i Europa.

Naby Keita 5
Även NabyLad var hyfsat osynlig. Stärkte inte sina aktier och det jag kommer ihåg direkt efter är två skottförsök i den första halvleken. Ingen match där mittfältet briljerade.

Jordan Henderson 6 (ut 57’)
Snäppet vassare än James Milner, men inte en tillräckligt övertygande insats från vår kapten. En sexa är nog trots allt i det högsta laget. Får en helt annan roll när Trent spelar och han måste agera understöd. Kommer troligtvis få spela majoriteten av säsongen till följd av detta, men pressen på bättre insatser kommer ständigt att öka på vår kapten.

James Milner 5 (ut 57’)
Nej, ingen jätteinsats av James Milner. Inte ens det obligatoriska gula kortet bjöds vi på så jag är även besviken på ett personligt plan. Skämt åsido, ingen katastrof men kändes slö. Vilket i sin tur inte är särskilt konstigt för en 36 år gammal mittfältare med begränsad speltid.

Luis Díaz 7 (ut 66’)
Helt klart den vassaste offensiva spelaren i matchen, och visst man bedöms ofta på poäng men Díaz låg bakom väldigt mycket och får nog skylla på ”Bobby” att det inte blev åtminstone 1+1. Förhoppningsvis kommer en islossning i poängen och då kan det sticka fort.

Roberto Firmino 7 (ut 91’)
Var ytterst ineffektiv i första halvlek. Borde gjort minst 1+1 i den första men kompenserar ändå upp det med två mål i den andra halvleken. Får egentligen en åtta för målen, men en sexa i spelet och således en sjua i betyg.

Diogo Jota 6 (ut 57’)
Var den mest sällsynta av dagens starttrio. Hade en boll i mål i första, men enbart på grund av en rejäl tryckare i ryggen i sekvensen innan. Annars som sagt relativt osynlig, fick åtminstone en assist till sitt namn när han antingen misslyckades med ett skott eller slog en briljant passning till Firminos 2-1-mål.

Fabinho 5 (in 57’)
Kommer in för att stänga mittfältet och låsa matchen men det funkar inte i dag. Två mål i baken efter inträdet och det är inte bra. Ska inte lastas något enormt utan tar avancemanget men inte mycket mer än så.

Thiago 5 (in 57’)
Egentligen samma sits för Thiago som för Fabinho. Två mål i baken och inget särskilt utöver detta. Kändes onödigt att byta in alla dessa rutinerade och viktiga spelare med totalt fyra mål i överläge. Men vem vet, hade kanske slutat värre om dessa herrar inte kommit in?

Mohamed Salah 5 (in 57’)
Tyvärr ytterst kall i nuläget. Passningarna satt inte, skotten är felkalibrerade och skulle behövt en ”islossning” för slutet av denna säsong. Vi laddar batterierna för att säkra en andra av förhoppningsvis tre finaler till helgen.

Sadio Mané 6 (in 66’)
Försöker hitta luckor och löpningar i det offensiva men fick inte särskilt mycket hjälp från sitt lag. Kommer in med ett grundbetyg på en sexa och avslutar där i brist på höjning eller sänkning.

Divock Origi (in 91’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se var: Kostas Tsimikas