Lagbanner
Spelarbetyg efter Luton Town - Liverpool

Spelarbetyg efter Luton Town - Liverpool

Efter ett sent kvitteringsmål lyckades Liverpool få med sig en poäng hem efter en tuff bortamatch mot Luton Town.

Alisson Becker: 6
Kan inte klandras för det insläppta målet och står annars för en stabil insats. Fin räddning när Luton höll på att ta ledningen efter dryga timmen och är dessutom bra med när han står i vägen för ett sent avgörande på slutet.

Trent Alexander-Arnold: 7
Visst, det finns fortsatta defensiva bekymmer för högerbacken, men ur ett offensivt perspektiv går det nog att hävda att han är bästa Liverpoolspelare idag, sett över hela matchen. Bjuder på ett par delikatesser till långbollar och krossbollar.

Ibrahima Konate: 6
Har en härlig soloräd inledningsvis och utför ett stabilt jobb, med något slarv som undantag. Prövas verkligen i sitt duellspel, såväl på marken som i luften, men klarar det galant. Man ska väl sällan påbjuda gula kort, men kanske att fransmannen borde tagit ett så kallat "taktiskt gult" när Luton ställer om och senare gör mål.


Virgil Van Dijk: 7
Bästa Liverpoolspelare idag i mitt tycke. Även han får tampas rejält i duellspelet, men vinner i princip varenda en av dem. Bra med bollen och följsam och smart de gånger motståndarna stack upp för att hota.

Joe Gomez: 6 (ut 67)
Får spela på en lite ovan position, vilket kanske inte minst märks i det offensiva spelet. Defensiven sköter han på ett bra sätt, men i den andra ändan av planen lämnades mer att önska. Ville ofta använda sin högerfot, vilket gjorde att engelsmannen stundtals kändes som en stopkloss i anfallet och drog ner på tempot.

Alexis MacAllister: 6
Blandar och ger idag. Gillar hans lugn med bollen, men ibland blir passningarna lite väl komplicerade och övermodiga. Mittfältarens prestationer får mig att minnas tillbaka till Thiagos första tid i Liverpooltröjan. Talangen, förmågan och skicklighet finns utan tvekan i argentinarens fötter, men ibland ska det spelas på lite väl få marginaler och kvadratmeter. Svag 6:a.

Dominik Szoboszlai: 5 (ut 66)
Vi har blivit bortskämda med ungrarens prestationer under säsongen, men den här kan mycket väl vara mittfältarens sämsta sedan han anslöt i somras. Tar visserligen alltid ett hårt jobb, vilket förvisso ska premieras, men spelet med boll fanns inte riktigt där idag. Stundtals slarvig och stillastående, vilket gjorde det relativt tidiga bytet rimligt.

Ryan Gravenberch: 6 (ut 83)
Tycker att nederländaren är bäst på det där mittfältet idag och går från klarhet till klarhet i Liverpooltröjan. Borde haft en assist i den första halvleken efter en mycket fin soloräd och tog ett par bra initiativ med bollen. Försvann kanske lite ju längre matchen led, men jag tycker ändå att insaten på det stora hela får ses som stabil.

Mohamed Salah: 5
Kanske är lite väl hård mot skyttekungen, men idag hade Salah det tufft att sätta sin prägel på matchen. Sticker upp vid något enstaka tillfälle, men utöver det är han rätt så osynlig matchen igenom. Sökte sig ofta centralt i banan, vilket bidrog till att Liverpools bredd på högersidan var obefintlig under den första halvleken.

Darwin Nunez: 5
Jo jag vet, gör Darwin Nunez mål ä, och när han bara några meter från målburen får läget att lägga in bollen i öppet mål, är chansen stor att Liverpool lämnar arenan med 3 poäng på kontot. En oaceptabel miss, men vi måste ändå försöka se till helheten här. Börjar oerhört piggt och avlossar flera skott, utan att däremot träffa nätmaskorna. Är sådär rivig och alert som man vill se honom och känns ständigt som ett hot när Liverpool anfaller. Andra halvleken är däremot av desto svagare karaktär. Slarvar mer med bollen och måste givietvis göra mål i öppen kasse.

Diogo Jota: 5 (ut 66)
Får, likt hela anfallet, ett rätt så mediokert betyg, vilket inte är mer än rimligt efter en rätt så medioker insats. Nära på att ge Liverpool ledningen i den första halvleken och har någon fin soloräd, men utöver det är han rätt så osynlig.

Harvey Elliot: 6 (in 66)
Kommer in med energi och spelglädje och är nära på att direkt kunna tillskrivas en assist efter ett fint inlägg. Noteringen i hans assistprotokoll skulle däremot få läge att återkomma, då han mycket fint serverar Luis Diaz som nickar in 1-1. Piggt inhopp från Elliot.

Coady Gakpo: 5 (in 66)
Läs övriga anfallare, typ.

Konstantinos Tsimikas: 5 (in 67)
Fixar fram någon hörna och drar på sig någon onödig frispark.

Luis Diaz: 7 (in 83)
Oerhört kul att se Luis Diaz tillbaka på en fotbollsplan igen. Det måste ha varit en minst sagt jobbig och traumatiserande vecka för Diaz, där fotbollen nog har setts som ytterst sekundär. Kul att se honom tillbaka och minst lika kul att han får göra mål, men det allra viktigaste är givetvis att vi får hoppas att den här mardrömmen snart får se sitt slut och att Diaz kan återförenas med sin familj.

Bästa Liverpoolspelare enligt Liverpoolsweden.se: Virgil Van Dijk

Luton chockar Liverpool
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2023-11-05 20:16:00
Author

Fler artiklar om Liverpool