Spelarbetyg efter Preston - Liverpool 0-2

Här är betygen på spelarna efter att Liverpool slagit ut Preston på bortaplan i ligacupen.

Betygskala 1-10

Adrián 7
I vissa matcher som domineras av ett lag blir målvaktens ingripanden ofta ganska få. När man däremot måste agera så förväntas man göra jobbet och det gjorde sannerligen spanjoren ikväll. Preston skapade två stora chanser i första halvlek och hade man satt dessa lägen hade Liverpool gott kunnat vara utslagna ur cupen. Först ett friläge som spanjoren räddade och sedan en jättechans från kort avstånd framför mål, där Adrián slängde sig och stod för en riktig klassräddning.

Neco Williams 7
Försökte utmana framåt några gånger i första halvlek utan lyckade resultat. Gjorde däremot sitt defensivt då han på mållinjen hindrade en retur på Prestons jättechans att gå in. Klev fram än mer i andra halvlek då han först assisterade Minaminos mål och sedan även stod för förarbetet till Origis mål. Hade även därefter chansen att själv bli målskytt men missade ett bra läge.

Joël Matip 6 (ut 46)
Spelade enbart första halvlek ikväll och var stabil.

Joe Gomez 4
Med kaptensbindeln på armen sprang mittbacken runt och lyste av självförtroende. Kanske lite för mycket självförtroende? Lyckades nämligen inte följa/hindra Prestonanfallarens djupledslöpning som innebar friläge och stod sedan även för ett grovt bolltapp som ledde till Prestons andra kanonchans.

Kostas Tsimikas 5
Bolltrygg och följsam, men påverkades av något sämre offensiva kamrater och kunde därav inte slå sina inlägg och passningar då det sällan dök upp rätt löpningar. Träffade dock ribban genom ett inlägg vilket några moment senare ledde till 0-2 målet.

Tyler Morton 6
Andra framträdandet i a-laget för denne junior. Fick mycket tid med bollen i och med Prestons defensiva matchplan, vilket fick honom att snabbt hitta sin roll även med de stora grabbarna. Slog en fin krossboll som ledde till första målet.

Curtis Jones 6 (ut 90)
Börjar trots sin ålder se mer och mer mogen ut i spelet. Tog ofta rätt beslut och bjöd även på lite show.

Alex Oxlade-Chamberlain 5 (ut 90)
Bandade och gav allt för mycket. Ibland slog han läckra passningar, fintade bort flera spelare och testade bössan, medan han emellanåt slog bort simpla bollar och misslyckades grovt med sina ageranden.

Harvey Blair 2 (ut 55)
18-årig debutant som fick starta på topp. Fick bollen i straffområdet efter fem minuter och vände och sköt….till inkast. Mer än så blev det inte för ynglingen som inte alls verkade mogen för seniorfotboll. Ska dock tilläggas att hans position i u-18 laget oftast varit ytter och att det nog inte var lätt att debutera mot Preston som försvarade sig mer än något annat, därav klarar han sig från en etta i betyg!

Takumi Minamino 6
Får godkänt betyg tack vare målet som han stötte in på Williams inspel. Utöver det var det inte särskilt mycket som gick Takis väg ikväll. Är nu uppe i fem gjorda mål på fem ligacupmatcher.

Divock Origi 7
Vad ska man säga? Hade en svår uppgift mot en låg backlinje och fick inte mycket bollar att jobba med. Nån vrickning här och nåt väggspel där, men inte mer än högst 5 i betyg ikväll...eller vänta lite…från ingenstans klackar han bakom ryggen in bollen i en lobb över målvakten och punkterar matchen till 0-2. Detta geniala konststycke drar upp betyget med två steg i min värld.