Spelarbetyg efter West Ham United - Liverpool 3-2

Här kommer spelarbetygen från den snöpliga förlusten i London.

Alisson Becker 2

Stod för en riktig Rembrandt på Niklas Holmgren-språk när han hängde tvätt vid Hammers första mål. Visst, 100 kilo Angelo Ogbonna är inte skitkul att gå upp mot men kontakten är inte tillräcklig för frispark och brassen ska givetvis kunna boxa bort bollen. Osäker även på West Hams tredje mål.

Trent Alexander-Arnold 6

Vanligtvis är jag ganska anti till petningar vid frisparkar, men ikväll funkade det när TAA böjde in 1-1 bakom Fabianski. Den nätta nudden från Salah frös målvakten för en hundradel och det var allt Trent behövde för att göra säsongens första ligamål.

Joël Matip 5

Stack inte ut åt något av hållen. Hängde inte riktigt med i andra när West Ham kom i kontring efter kontring i djupled, de fick VvD ta hand om.

Virgil van Dijk 6

Kanontackling på Jarrod Bowen när denne kom fri i slutet av första halvlek. Räddade förmodligen ett mål där. Fortsatte med ytterligare ett par fina brytningar efter paus.

Andy Robertson 3

Fick stora ytor ute till vänster men leveransen var inte där.

Fabinho (ut 80’) 6

Stabil match från brassen som höll ihop det bra på mittfältet. Möjligt att han släpper förbi sig Bowen lite väl enkelt i upprinnelsen till 1-2.

Alex Oxlade-Chamberlain (ut 70’) 4

Energin och drivet var där. Men det ledde inte fram till någonting.

Jordan Henderson 4

Jättefin framspelning till Salah i första halvlek. Hade svårare att komma till efter paus.

Mohamed Salah 6

Inblandad i en hel del i första utan att riktigt ta sig ända fram till mål. Petade fram TAA till 1-1.

Diogo Jota (ut ‘76) 4

Svagast av de tre där framme. Ganska osynlig utöver en nick i första.

Sadio Mané 6

Var nära att stöta in ett riktigt fint mål efter Robertsons volleypassning från Alexander-Arnolds crossboll. Utgjorde hela tiden ett hot men målet saknades.

Thiago Alcantara (in 70’) 4

Bidrog inte med någonting med sitt inhopp.

Divock Origi (in 76’) 7

Kom in och levererade direkt.

Takumi Minamino (in 80’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Virgil van Dijk

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-11-07 20:49:00