Lagbanner
The Kop Stand: Redaktionen kommenterar Roberto Firminos exit

The Kop Stand: Redaktionen kommenterar Roberto Firminos exit

Efter åtta år i Liverpool står det nu klart att Roberto ”Bobby” Firmino lämnar Liverpool när hans kontrakt går ut i sommar. Nedan ger redaktionen sin syn på brassens tid i klubben.

Firre, som vi kallar honom i kamratkretsen, är en sann hjälte. Uppoffrande, osjälvisk, smart, stilig och sylvass. Hans briljerande som tillbakadragen nia har varit helt avgörande för vårt spelsätt och våra framgångar under Klopperan. Firre är för alltid kung på Anfield. 
 

- Frisse Frison

Roberto Firmino, vilken spelare. Det är väldigt tråkigt att brassen kommer att lämna, men samtidigt är det väl en bra tidpunkt för både klubb och spelare att gå skilda vägar. "Bobby" har vunnit allt och har under sin tid i Liverpool verkligen blivit spelaren att ta efter för kommande falska nior. En favorit och en sann klubblegend som kommer att vara saknad.

- Albin Jakobsson

Hade Firminos åtta år i klubben varit mellan låt oss säga 2009-2016 så hade han stuckit ut extra mycket som en superstjärna. Nu har han istället varit en av många stjärnor i Klopps generation och man har ofta talat om brassen som en underskattad lagspelare. Trots att Firmino fått mycket beröm för sitt professionella agerande så finns ju även rattfyllan från 2016 där som en mörk plump i protokollet. Utöver det undantaget så har han ändå alltid varit en stor förebild och han lämnar som en av de största i modern tid. Jag minns särskilt hur bra han var under vägen till Champions League finalen i Kiev 2018.

- William Hiekkanen

Det var jobbigt förra sommaren när det stod klart att Sadio Mané skulle lämna, för då insåg man att ett slut på en era var nära. När beskedet att Roberto Firmino lämnar efter säsongen kom så insåg man att nu är det slut på riktigt. Klopps första era i Liverpool började med vår nummer nio och den avslutas också med honom. Självklart kan det komma att gå bättre framöver, men det kommer vara annorlunda och tungt utan Firmino, vare sig vi vill det eller inte.



- Rasmus Hjortling Olofsson 

Det känns onekligen väldigt tråkigt. En tydligare symbol för en tid som nu är förlorad har jag svårt att se. "Bobby" symboliserade verkligen Jürgen Klopps första, och förmodligen största, tid i Liverpool. Maken till kombination av självuppoffrande och flärd är omöjlig att hitta, han är unik. Samtidigt kommer nog jag och alla andra röda att minnas honom med enbart vackra och ljusa minnen. Något annat vore omöjligt, det kommer Merseysides vitaste leende se till. 

- Hugo Levinsson

Den ständigt leende mannen från Maceió är för alltid inskriven i Liverpools historieböcker. En oerthört osjälvisk spelare som aldrig stod i rampljuset jämte Salah och Mané, men som i mångt och mycket gjorde de båda till bättre spelare. Kommer främst att minnas honom för hans uppsnurrning av Roberto Soldado, hans fantastiska chippmål mot City och hans uppvisning hemma mot Arsenal där han stod för ett hattrick. 

- Rasmus Karlsson

*** ***

Vad minns ni bäst från Firminos tid i Liverpool? Kommentera gärna nedan!

TV: Några av Firminos fullträffar från 2021
 

Redaktionen2023-03-08 16:00:00

Fler artiklar om Liverpool