Lagbanner
Trents fysik ett problem i början

Trents fysik ett problem i början

Jürgen Klopp och Pep Lijnders noterade både ett behov att förbättra den unge Trent Alexander-Arnolds fysik, men ingen av dem tvivlade någonsin på försvararens fotbollsmässiga kvaliteter.

Som svar på frågan av Pure Football Podcast om vilken hans bästa värvning varit tänjde Jürgen Klopp något på reglerna och sa vare sig Mohamed Salah, Virgil van Dijk eller Alisson Becker utan Trent Alexander-Arnold.

Tidigt under sin tid i Liverpool fick Klopp tips om en mångsidig försvarare som beskrevs av av Pep Lijnders som ”han har spelat som nr 6, han har spelat ytterback och som yttermittfältare på båda kanterna.

När väl Klopp fick träffa Alexander-Arnold insåg han dock att det fanns ett problem:

”Trent var inte i tillräckligt bra fysisk form. Han var fortfarande ett barn, och inte stark nog, men fotbollsmässigt, wow, där rådde det inga tvivel.”

”Han var inte tillräckligt vältränad så vi var tvungna att jobba med det. Sedan han tog han steg på egen hand som var helt otroliga och det var verkligen kul att se. Han gjorde även misstag men gav inte upp för det."

Trent Alexander-Arnold har hunnit fylla 21 år, har stått för 4 mål och 25 assist på 84 matcher i Premier League, är den yngste som har spelat i två raka Champions Leaguefinaler och nominerades till Ballon d’Or 2019.
 

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-04-07 20:38:55
Author

Fler artiklar om Liverpool