Lagbanner
Veckans Liverpool: Avancemang, nitlotter och drömmål

Veckans Liverpool: Avancemang, nitlotter och drömmål

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans avancemang 
Segern mot LASK på torsdagskvällen säkrade avancemang från Europa League-gruppspelet trots att det återstår en match. Bortamatchen mot Union Saint-Gilloise är med andra ord betydelselös vilket såklart är skönt nu då matcherna duggar tätt.

...veckans underskattade huvudspelare (?)
Luis Diaz är framförallt känd för sin fina teknik och sitt enorma slit men huvudspelet pratas det lite mindre om. Hans nickmål mot LASK i torsdags var det sjätte på huvudet som colombianen gjort i Liverpooltröjan. Mot Brasilien gjorde han även två nickmål för landslaget i senaste VM-kvalrundan. Precis som Diogo Jota har Diaz en spänst som man kanske inte alltid förväntar sig.

...veckans cuplottning
FA-cupens tredje runda lottades på söndagen och Liverpool ställs mot Arsenal på bortaplan. Kollar man igenom övriga topplags matcher och vilka möjligheter det fanns att åtminstone inledningsvis få ett enklare motstånd kan man bara konstatera att vi drog nitlotten. 

...veckans lek med elden
Vad som borde ha varit en komfortabel flermålsseger med hållen nolla slutade alltså i 4-3 hemma mot Fulham. Hade vi ens nått 80% av vår maxnivå hade vi löst det enklare, men slarv, slarv och åter slarv ställde till det och straffade sig. Passningar åt fel håll och en Darwin Nunez som fortfarande har centimetrarna på fel sida räddades tack och lov upp av några riktiga klassavslut som gav tre nya poäng.

...veckans drömmål
Ja, för utan våra avlossade skott hade vi inte vunnit. Wataru Endos välplacerade kvitteringsmål hade vanligtvis gett större eko men bleknar denna gång i jämförelse med Trent Alexander-Arnolds frispark och framförallt Alexis MacAllisters projektil. Att argentinarens mål blir säsongens Liverpoolmål känns just nu som en lågoddsare.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-12-03 20:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool