Lagbanner
Veckans Liverpool: Öppnat målkonto, europakväll och poängtapp

Veckans Liverpool: Öppnat målkonto, europakväll och poängtapp

LFC-redaktionen sammanfattar händelser samt tankar och ger er veckans...

öppnande av målkonto…
Luis Diaz värvades in under januarifönstret för €45 miljoner och i lördags slog han till med sin första fullträff i den röda tröjan när Norwich gästade Anfield. Henderson med en fantastisk passning som verkligen skar genom bortalagets backlinje friställde Diaz som avslutade på ett minst lika fantastiskt sätt.

...europakväll
Champions League är tillbaka och oj vad man har saknat europakvällarna, även om det känns som att Cmores uppköp av rättigheterna till att sända har lett till att halva Sverige sitter och kollar med kommentering på främmande språk. Liverpool åkte ner till Milano för första matchen i dubbelmötet mot Inter och efter en fartfylld men ganska chansfattig match så kunde dom röda stänka in både ett och två mål i slutskedet av matchen. Nu befinner sig Klopps mannar i ett drömläge inför returen.

...fuck off-prestation
I mötet mot Inter så var Jorden Henderson den stora anledningen till att Liverpool fick grepp om matchen när han stod för en riktig ”fuck off-prestation” i sitt inhopp i den andra halvleken. Kaptenen har under den senaste tiden ifrågasatts av kanske främst klubbens egna supportrar, men också allmänt efter en rad svagare insatser i den röda tröjan. Efter i onsdags så råder det däremot ingen tvekan om att Hendo fortfarande besitter många välbehövliga kvaliteter innanför linjerna.
 
...poängtapp
Manchester City gick under gårdagen miste om samtliga tre poäng hemma mot Tottenham. Med en match mindre spelad så ligger nu Liverpool endast sex poäng bakom dom ljusblå och titelracet känns helt plötsligt på allvar. Tabellsituationen ger mig lite samma vibbar som säsongen 18/19, fast nu med ombytta roller. Det är bara för oss att hoppas på att City fäster blicken i backspegeln och kör av vägen rejält, annars lär vi behöva gå mer eller mindre rent resten av säsongen.

...otroliga milstolpe
James Milner gjorde i och med inhoppet på San Siro i onsdags sin 800:e (!) match i proffsfotbollen. ”Milly” påbörjade sin proffskarriär i Leeds, samma klubb vars akademi han hade tillhört, för över tjugo år sedan. Efter debuten så har det blivit säsonger i både Aston Villa och Manchester City innan han gick som bosman till Liverpool 2015.

 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2022-02-20 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool