Lagbanner
Veckans Liverpool: Sköna segrar, rehabsomrar och oväntade avgöranden

Veckans Liverpool: Sköna segrar, rehabsomrar och oväntade avgöranden

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans (årets?) skönaste seger

Manchester United bytte ut tio spelare från 3-1-viktorian mot Aston Villa och gav svenske Anthony Elanga chansen från start hemma mot Leicester City i tisdags. Knappt 48 timmar senare skulle man ta emot Liverpool på Old Trafford och Ole Gunnars drag var tydligt - vila laget mot Leicester för att kunna ställa upp med starkast möjliga lag för att förstöra Liverpool Champions League-drömmar på torsdagen. Men upplägget slog bakut och Liverpool körde över sina ärkerivaler i deras borg i stunder och återvände från Manchester med årets skönaste tre poäng och med ett steg närmare europeisk fotbolls finrum. 

...veckans brutna svit

Inför torsdagens möte hade Liverpool inte vunnit på Old Trafford sedan “nästan”-säsongen 2013-14 då Steven Gerrard fick slå tre straffar, rullade in två, och Luis Suarez stänkte dit trean mot ett krisande David Moyes-lett Manchester United. Good times! 


Dean Henderson hade inte en chans när Mo Salah stormade in 4-2 på Old Trafford. 

....veckans 30-målsskytt

Mohamed Salahs kliniska vänsteravslut och Dean Henderson usla positionering innebar inte bara spiken i kistan och 4-2 mot United utan också egyptierns trettionde mål för säsongen. Det här är andra gången i rött som Mo Salah kommer upp i den imponerande målskörden, den första gången inträffade under hans första säsong på Merseyside där han svarade för hela 44 fullträffar. En Liverpoollegendar ut i fingerspetsarna. 

...veckans rehabsommar

Virgil van Dijk har inte spelat sedan knäskadan han ådrog sig på Goodison Park i början av säsongen. Han har ägnat sig åt rehab sedan dess och på sistone har bilder på hans framsteg börjat pumpas ut på Liverpools sociala medier. Här i veckan gjorde den reslige mittbacken också sin första officiella intervju sedan skadan där han bekräftade att han inte kommer att spela EM i sommar med Holland. Givetvis tråkigt för van Dijk som dessutom varit lagets kapten de senaste åren, men ett nödvändigt ont för att han ska kunna komma tillbaka inför nästa säsong i så gott skick som möjligt. 



Steven Gerrard och Gary McAllister - en välbekant mästarduo uppe i Skottland. 

...veckans välbekanta mästarduo

Det har varit klart ett bra tag nu men äntligen så fick Rangers lyfta den skotska ligabucklan igen efter nästan ett helt decennium av grönvit Celtic-dominans. Titeln är Steven Gerrards första i ligasammanhang och vid sin sida har han haft den gamle LFC-spelaren Gary McAllister som sin assisterande. En välbekant mästarduo som vi röda givetvis gläds med den här helgen. 

...veckans avgörande 

1-1 efter 95 ångestdrypande minuter mot redan nedflyttningsklara West Bromwich Albion på The Hawthorns. En sista höra. Alisson Becker lämnar det egna målet i ett sista desperat försök att få in bolljäveln och ta Liverpool ett steg närmare Champions League-spel 2021-22. Och vad gör han? Precis just det. En alldeles makalös upplösning på en match som om de röda lyckas knipa topp-4 definitivt kommer ses som den mest avgörande. 
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-05-16 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool