Lagbanner
Veckans Liverpool: Tack Ulla!

Veckans Liverpool: Tack Ulla!

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er veckans…

...Beatles-referens 

Det var upplagt för Beatles-derby när Liverpool tog emot Villarreal eller “de gula ubåtarna” på Anfield för CL-semin i onsdags. De röda var överlägsna och åker till Spanien för tisdagens retur med 2-0 på tavlan. 

…Thiago

Antar att den här rubriken kommer att bli ett mainstay i Veckans-artiklarna om Thiago Alcantara fortsätter spela så här bra. Spanjacken var återigen bäst på plan när han med en passningsprocent på över 96 procent var högst bidragande i Liverpools 2-0-seger mot Villarreal. 

…förlängning 

Nyheten att Jürgen Klopp skriver på för ytterligare två år som Liverpoolmanager slog ned som en bomb i veckan. Klopps tidigare kontrakt skulle gått ut sommaren 2024 och många hade nog räknat med att tysken inte skulle bli kvar därefter. Men nu är det alltså 2026 som gäller för managern som vunnit i princip allt sedan han bytte av Brendan Rodgers i oktober 2015. 


Klopp har varit i Liverpool sedan hösten 2015. 

…tack!

…riktar vi till Jürgen Klopps fru Ulla övertygade sin make att förlänga. Tack Ulla! 

…Youtube

Det var inte bara Jürgen Klopp som förlängde utan även hans assistenter Peter Krawietz och Pepijn Linders. Sistnämnde Lijnders var även aktuell med ett Youtube-klipp från kanalen The Coaches’ Voice där han förklarar hur Liverpool bar sig åt för att vända 0-3 till 4-3 mot Barcelona i CL-semin 2019. Väldigt sevärt!

Kan även rekommendera avsnittet med världens bäste Xabi Alonso från samma kanal. 

…rotering

Klopp bytte ut fem spelare från 2-0-segern i Champions League till lördagens ligamatch borta mot Newcastle United. Vågat, mot ett Newcastle med fyra raka i ryggen men det skulle gå vägen för de röda efter mål av Naby Keïta i den första halvleken.

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-05-01 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool