2023-12-26 16:00

Sheffield U - Luton

All press på Sheffield

All press på Sheffield

Efter den känslomässiga urladdningen och hyllningarna till Tom Lockyer i Lutons segermatch mot Newcastle, väntar blytungt möte mot bottenkonkurrenten Sheffield United borta på Bramall Lane. En match som båda lagen behöver vinna, men frågan är om det inte är allra viktigast för hemmalaget?

Nygamle managern Chris Wilder har stoppat blödningen i Sheffield United och man lyckades dessutom med bedriften att som första bortalag sno poäng från suveräna Aston Villa i förra omgången. Nu förväntar sig alla att man man tar helt nädvändiga tre poäng hemma mot Luton Town. För kan man inte slå Luton hemma så finns det väl inte mycket som talar för att Sheffield United ska klara nytt kontrakt?

För Luton är matchen självklart också otroligt viktig. Poäng i matcherna mot lagen som man tävlar med för att undvika nedflyttning är blytunga. The Hatters kommer från säsongens bästa insats och 1-0 hemma mot Newcastle och känslan är att laget blir bättre och bättre för varje match.

Inför matchen har Luton en dags mindre vila vilket kan vara en nackdel. Coach Rob Edwards kommer förmodligen att behöva rotera.

Det kommer bli en knallhård match. Fasta situationer kommer bli superviktiga och där har Luton varit extremt starka på sistone. Hörnorna från Alfie Doughty mot Mengi, Osho och Adebayo där inne i boxen är ett hot varje gång.

Någon sa att "Luton are taking corners like they were penalties". Klockrent.

Rob Edwards har flera spelare i fin form men kan ändå vilja rotera då matcherna kommer tätt just nu. Chong, Nakamba, Ogbene, Giles, Morris och Andersen ligger alla bra till för att få starta. För att spelare som Bell, Kaboré, Lokonga, Townsend och Brown eventuellt ska få hämta andan.

Det här är en match som kan gå hur som helst, men kan Luton stå emot en första anstormning så finns alla möjligheter att få med sig både en eller tre blytunga poäng!

COYH!
 

Fredrik Färm2023-12-26 14:59:00
Author

Fler artiklar om Luton