Barkley unlocked
Ross Barkley gör vad han vill.

Barkley unlocked

Trots det brutala slutet i matchen mot Arsenal var den överhängande känslan efteråt stolthet. Stolthet över laginsatsen. Stolthet över att klubben återigen kan stå upp och hävda sig mot de bästa lagen i ligan. Stolthet över Ross Barkleys enorma prestation. Hur bra var han inte?

Många höjde på ögonbrynen efter värvningen av den lite bortglömde forne engelske landslagsmannen som spelade sin fotboll i den franska ligan förra säsongen. Han nådde aldrig den nivå som många hade förväntat sig efter det fantastiska genombrottet i Everton. Men faktum är att han nu i Lutontröjan spelar sin bästa fotboll på år och dag. "Chansningen" har i Luton Town blivit en dynamisk tvåvägsmittfältare av högsta klass.

Ross Barkley satte inte en fot fel mot Arsenal och såg långa stunder ut som rena rama Leonel Messi (nåja). Martin Ödergaard och hans mittfältskollegor förvandlades till statister. Det här var en ny nivå. Det var Ross Barkley unlocked.

Lutons 3-2 mål kom efter ett fanastiskt fint anfall som började och slutade med Ross Barkley. Det osade klass och kan han och hela laget fortsätta leverera prestationer av den här kalibern, så kommer laget ha en reell chans att unvika nedflyttning.

Att sedan Arsenal fick avgöra med matchens sista spark var förstås blytungt. Men det är sånt som topplagen gör. Vecka efter vecka. Bara att skaka av sig då nya friska tag mot Manchester City krävs.

Till den matchen håller vi tummarna för att Tom Lockyer och Marv Nakamba är tillbaka. Sambi Lokonga är också aktuell och tränar för fullt mot laget, men lär väl knappast vara redo för att starta. Potts, Burke, Andersen och Woodrow är fortfarande på skadelistan och tyvärr får Issa Kaboré inte spela då vi möter klubben han är utlånad ifrån.

Det ska bli spännande att se hur Rob Edwards formerar laget men troligtvis blir det väl Bell och Doughty som wing-backs och trion Osho, Locks och Mengi i försvaret. Formlöse Cartlon Morris lär få fortsätta på bänken till förmån för Adebayo och Jacob Brown. Men alternativen offensivt är rätt många, nu när även Andros Townsend börjat hitta formen. Barkley och Nakamba centralt på mitten.

City har fyra utan seger och egentligen finns det väl inte så mycket som talar för att det ska bli en femte. Men hemma på The Kenny kan allt hända. Och förhoppningsvis kan Ross Barkley svinga trollspöet igen.

COYH!
 

Fredrik Färm2023-12-10 11:58:00
Author

Fler artiklar om Luton